23948sdkhjf

Stor varebilskontrol: 58 sager på to dage

Operativ færdsel havde onsdag og torsdag i sidste uge, i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, lavet varebilskontrol på Fyn, hvor der blev standset et meget stort antal varebiler.

Årsagen til kontrollen er de nye regler, der i 2019 trådte i kraft i forhold til varebiler. I forbindelse med kontrollerne blev der i alt skrevet 58 sager, primært for overtrædelse af reglerne om godskørsel.

Derudover var der 2 sager om kørsel i narkopåvirket tilstand, en sag om overlæs, 4 sager om overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, 1 var frakendt førerretten og så var der en del mindre forseelser.

- Resultatet af kontrollen giver os anledning til at opfordre vognmænd og chauffører til at sætte sig rigtig godt ind i de nye regler for registrering af- og kørsel med varebiler, for vi kan jo konstatere, at der er en del, som ikke har styr på det, og det bliver hurtigt dyrt, siger politikommissær Preben Ingemansen, leder af Operativ Færdsel.

Bøderne for overtrædelse af reglerne om godskørsel kan løbe op i temmelig store beløb og den umiddelbare vurdering er, at der samlet set er udskrevet bøder for 350.000 - 400.000 kr på de to dage.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125