23948sdkhjf

Nu hædres de: Danmarks fem mest IT-modne håndværksvirksomheder

Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad har kåret Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomheder inden for fem vigtige byggediscipliner

- Efter en nomineringsrunde med deltagelse af en lang række håndværks- og entreprenørfirmaer har vi udvalgt fem vindervirksomheder. Det har igen i år været et stærkt felt af dygtige håndværks- og entreprenørfirmaer og kampen om førstepladsen i de fem kategorier har været benhård, siger chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.
Han understreger, at konkurrencen ikke har fokuseret på, hvem der har købt mest IT-værktøj. Dommerpanelet har derimod forsøgt at afdække hvilke virksomheder der har investeret i IT-værktøj som har gjort en forskel i den daglige drift og som har smittet positivt af på arbejdsrutiner og måske også bundlinjen.

Ud over Mester Tidendes chefredaktør består dommerpanelet af direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut/Byggeri og Anlæg, direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri og adm. direktør Martin Profit Jakobsen, fra byggeriets uvildige IT-rådgivningsfirm BASIT

Dommerpanelet har kåret følgende som vindere af konkurrencen om at blive Danmarks meste IT-måde håndværksvirksomhed:

Tilbudsgivning: Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS, Viby J

Planlægning: Stricker El-Service ApS, Roskilde

Udførelse: Wils A/S, Silkeborg

Aflevering: Troels Jørgensen A/S, Kettinge

Administration: Murermester Ove Larsen A/S, Vejle


Interessante perspektiver
Konkurrencen viser igen i år nogle meget interessante perspektiver, når man ser på de styringsmæssige udfordringer i virksomhederne.

- De styringsmæssige udfordringer blandt de IT-modne i forhold til økonomisk styring, ressourcestyring og overblik over sagerne er langt mindre hos de IT-modne end hos de gennemsnitlige håndværksvirksomheder, forklarer Martin Profit Jakobsen fra BASIT som har stået for indsamling og behandling af data og erfaringer fra de virksomheder, som har deltaget i konkurrencen.

Det samlede marked skal betragtes som gennemsnittet, og her angiver 48 pct. at de døjer med tidsregistrering i forhold til lønhåndtering, mens det for de IT-modne kun er 9 pct. Altså en markant forskel på 39 procent-point.
- Der er lavet tilsvarende analyser indenfor produktionsstyring, styring af dokumentation og kommunikation. Det viser den samme klare tendens: De IT-modne har langt færre styringsmæssige udfordringer, understreger Martin Profit-Jakobsen.

Vinderne af konkurrencen bliver hædret på Dansk Byggeris IT-messe i i dag i Taastrup og i morgen i Aarhus
Hver af de fem vinder får overrakt gavekort til indkøb af værktøj fra henholdsvis Bosch, Dewalt, Festool, Metabo og Milwaukee


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141