23948sdkhjf

Nu hædres de: Danmarks fem mest IT-modne håndværksvirksomheder

Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad har kåret Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomheder inden for fem vigtige byggediscipliner

- Efter en nomineringsrunde med deltagelse af en lang række håndværks- og entreprenørfirmaer har vi udvalgt fem vindervirksomheder. Det har igen i år været et stærkt felt af dygtige håndværks- og entreprenørfirmaer og kampen om førstepladsen i de fem kategorier har været benhård, siger chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.
Han understreger, at konkurrencen ikke har fokuseret på, hvem der har købt mest IT-værktøj. Dommerpanelet har derimod forsøgt at afdække hvilke virksomheder der har investeret i IT-værktøj som har gjort en forskel i den daglige drift og som har smittet positivt af på arbejdsrutiner og måske også bundlinjen.

Ud over Mester Tidendes chefredaktør består dommerpanelet af direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut/Byggeri og Anlæg, direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri og adm. direktør Martin Profit Jakobsen, fra byggeriets uvildige IT-rådgivningsfirm BASIT

Dommerpanelet har kåret følgende som vindere af konkurrencen om at blive Danmarks meste IT-måde håndværksvirksomhed:

Tilbudsgivning: Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS, Viby J

Planlægning: Stricker El-Service ApS, Roskilde

Udførelse: Wils A/S, Silkeborg

Aflevering: Troels Jørgensen A/S, Kettinge

Administration: Murermester Ove Larsen A/S, Vejle


Interessante perspektiver
Konkurrencen viser igen i år nogle meget interessante perspektiver, når man ser på de styringsmæssige udfordringer i virksomhederne.

- De styringsmæssige udfordringer blandt de IT-modne i forhold til økonomisk styring, ressourcestyring og overblik over sagerne er langt mindre hos de IT-modne end hos de gennemsnitlige håndværksvirksomheder, forklarer Martin Profit Jakobsen fra BASIT som har stået for indsamling og behandling af data og erfaringer fra de virksomheder, som har deltaget i konkurrencen.

Det samlede marked skal betragtes som gennemsnittet, og her angiver 48 pct. at de døjer med tidsregistrering i forhold til lønhåndtering, mens det for de IT-modne kun er 9 pct. Altså en markant forskel på 39 procent-point.
- Der er lavet tilsvarende analyser indenfor produktionsstyring, styring af dokumentation og kommunikation. Det viser den samme klare tendens: De IT-modne har langt færre styringsmæssige udfordringer, understreger Martin Profit-Jakobsen.

Vinderne af konkurrencen bliver hædret på Dansk Byggeris IT-messe i i dag i Taastrup og i morgen i Aarhus
Hver af de fem vinder får overrakt gavekort til indkøb af værktøj fra henholdsvis Bosch, Dewalt, Festool, Metabo og Milwaukee


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.188