23948sdkhjf

NCC vinder hidtil største renovering i Danmark

Opdateret: Information om totalrådgiver og underrådgivere er tilføjet.

NCC skal renovere 503 rækkehuse i boligområdet Albertslund Syd for Bo-Vest - entreprenørselskabets hidtil største, individuelle renoveringsopgave i Danmark.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse. 

Opgaven har en værdi af cirka 700 mio. kr. Arbejdet starter i februar i år og strækker sig over lidt mere end tre år.

Med renoveringen bliver gårdhavehusene energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering vil give hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Bag renoveringen står Albertslund Boligselskab afd. 3702 syd/ v. Bo-Vest. Wissenberg er totalrådgiver på sagen, og Vandkunsten og PME er underrådgivere.

Trækker på gode erfaringer fra samme område
Der er tale om en ny fase i renoveringen i området, hvor NCC i en tidligere fase stod bag renoveringen af 493 rækkehuse. De stod klar i sommeren 2019 efter tre år - seks måneder før den fastsatte tid. Solid planlægning og godt samarbejde gjorde det muligt at færdiggøre fem hjem om ugen.

- Vi tager de gode erfaringer med os fra det første projekt, så vi kan udføre arbejdet så effektivt og i så høj en kvalitet som muligt. Vi har sat et stærkt hold til opgaven, hvor vi viderefører den organisation, som leverede den første, så vi netop sikrer, at vores store kendskab til bebyggelsen bliver omsat til høj produktivitet, siger Dennis Nielsen, direktør i NCC Renovering, i pressemeddelelsen.

- Vi ser meget frem til endnu et længerevarende samarbejde med NCC om nu vores hidtil største renoveringssag i Bo-Vest. Vi forventer selvfølgelig, at vi i nærværende sag sammen kan drage nytte af den erfaring, vi har gjort os i naboafdelingen, ikke mindst fordi vi fortsætter med samme organisering hos både rådgiver, entreprenør og bygherre, siger Peter Føhrby Nybom, seniorprojektleder hos Bo-Vest.

Løfter hele området
I 1960’erne blev der i Albertslund Syd opført 1.005 gårdhuse, fordelt på tre afdelinger. De første er blevet renoveret, og nu gælder det boligerne i afdeling 4 Nord og 4 Syd, i daglig tale kaldet VA4 Syd og VA4 Nord, der samlet omfatter 505 gårdhuse.

Kvartererne, der skal renoveres, ligger alle syd for kanalen: I syd er det Ørnen, Spætten, Hanen, Duen, Ravnen, Uglen og Svanen. Kvartererne i Nord omfatter Hjulet, Ankeret, Nøglen og Vægten.

Arbejdet begynder sidst i februar 2020 og forventes afsluttet i juli 2023. Kontrakten beløber sig til ca. 982 mio. svenske kroner (694 mio. kr.). Herudover er der en betinget kontrakt på opdelte boliger på cirka 64 mio. kroner, som forventes udført inden for samme tidsplan som gårdhavehusene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099