23948sdkhjf

Triste tal: Transportbranchen skraber bunden

Innovationskraften i transportbranchen lader meget tilbage at ønske i sammenligning med flere andre brancher.

Det viser resultaterne af innovationsundersøgelsen, som omfatter virksomheder med ti eller flere ansatte inden for brancherne industri, engroshandel, transport, information og kommunikation, finansiering og forsikring samt erhvervsservice fra Danmarks Statistik.

Læs også: Her er transportbranchens innovative solstrålehistorier

63 procent af virksomhederne inden for information og kommunikation introducerede nye produkter eller forretningsprocesser i 2016-2018, og branchen var dermed den mest innovative.

Herefter fulgte finansiering og forsikring samt erhvervsservice (56 procent) og industri (55 procent), mens transportbranchen altså med 34 procent havde den markant laveste andel af innovative virksomheder.

Danmark taber nordisk konkurrence
Den branche-tværgående konklusion er, at 53 procent af de danske virksomheder er innovative. Det betyder, at danske virksomheders innovationsaktivitet var lidt lavere end i de øvrige nordiske lande.

Opgørelserne for 2016-2018 viser, at 55 procent af de svenske, 58 procent af de finske, og 61 procent af de norske virksomheder var innovative.

Læs også: Her er transportbranchens innovative solstrålehistorier

Andelen af produktinnovative virksomheder var 32 procent i Danmark, 34 procent i Sverige, og 43 procent i Finland i samme periode.

Derimod havde 47 procent af de danske virksomheder procesinnovation, mens andelene var hhv. 39 procent i Norge, 41 procent i Finland og 43 procent i Sverige.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094