23948sdkhjf

Husk at indberette moms, mester !

Senest den 2. marts 2020 skal cirka 470.000 virksomheder indberette og betale moms for den forgangne momsperiode. Fristen gælder både for virksomheder med kvartalsfrist og halvårsfrist.

Dansk Byggeri oplyser i en medlemsudsendelse, at når man indberetter moms denne gang i TastSelv Erhverv så vil man måske lægge mærke til, at noget er lidt anderledes end det plejer.

- Du vil blandt andet blive mødt af nogle spørgsmål, du skal forholde dig til, for eksempel hvis du har negativ moms. På den måde får Skattestyrelsen nogle oplysninger ind på forkant, som de ellers normalt skal bruge tid og ressourcer på at indhente senere. Det vil give sig selv, hvad du skal gøre, og der er også vejledning undervejs, forklarer Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri giver også et par gode råd til medlemmerne:
• Hav dit NemID klar. Hvis du har en personlig ejet virksomhed, kan du logge på med dit personlige NemID eller NemID nøgleapp. Andre virksomheder skal logge på med NemID medarbejdersignatur.
• Husk også at indberette moms, selvom resultatet er 0 kroner. Du skal da indberette et "0".
• Hav styr på dine bilag og din bogføring, inden du skal indberette. Du kan få hjælp på dk/bogføringsguide
• Du kan indberette, så snart en momsperiode er slut, men selve betalingen skal først ske de sidste fem dage op til fristen. Det skyldes, at Skattestyrelsen ikke må beholde pengene i mere end fem hverdage.

Find guide til din momsindberetning her

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109