23948sdkhjf

Dyr dukkert i Roskilde – prisen for svømmehal er fordoblet

Alle entreprenører har nikket ja til en ny tidsplan for færdiggørelsen af en ny svømmehal ved Roskilde Badene, som koster yderligere forsinkelse af byggeriet på otte måneder. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. 

– Vi har nu en realistisk tidsplan og kan melde ud, at svømmehallen bliver klar til de første badegæster i april 2021, fortæller borgmester Tomas Breddam i  pressemeddelelsen. 

I forbindelse med den nye tidsplan giver politikerne en ny anlægsbevilling på 49 mio. kr. til svømmehallen. Tillægsbevillingen sender den samlede bevilling til Roskilde Badet op på 218,3 mio.kr. 

- Det koster en ekstra bevilling på 49 mio. kr. at komme i mål med projektet på grund af de store forsinkelser. Det er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende med så store økonomiske overskridelser og mere end to års forsinkelser, fortæller Tomas Breddam. 

Priseksplosion og flere forsinkelser
Problemerne har præget udvidelsen af Roskilde Badene, som er blevet både forsinket i flere omgange og voldsomt dyrere end først ventet.   

Da arkitektkonkurrencen blev afgjort tilbage i 2015 blev der meldt ud, at budgettet var på 112 mio. kr. I perioden fra maj 2013 til marts 2019 er der givet en samlet anlægsbevilling på 149,3 mio. kr. Derudover er der i september 2019 givet en anlægsbevilling i 2020 på 20,0 mio. kr. Sammen med den nye tillægsbevilling på 49,0 mio. kr. vil den samlede bevilling til Roskilde Badet således være på 218,3 mio.kr.

Svømmehallen skulle havde været klar i 2019. Tidsplanen er dog skredet, blandt andet efter, at man sidste efterår valgte at kassere alle projektets facadeelementer efter fund af fejl i betonelementerne.

Dengang satte en revideret tidsplan levering til maj 2020, en dato som blev rykket til august 2020 efter, at kommunen i september sidste år indgik en aftale med Svend Aage Christiansen A/S, som står med en storentreprise på projektet.

Byrådet besluttede allerede i marts 2019, at få lavet en uvildig undersøgelse af planlægningen og projekteringen, når byggeriet står færdigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142