23948sdkhjf

Lagerarbejdere snydt for tillæg: Nu skal efterbetaling udmåles

Faglig voldgift slår fast, at lagerarbejdere, der plukker varer fra hylderne, har ret til et tillæg på godt 15 kroner i timen
Det har betydning for lønnens størrelse, hvilke arbejdsopgaver lagerarbejdere udfører. Det er netop blevet fastslået i faglig voldgift, som 3F Transport har vundet.

Voldgiften definerer, hvad lagerarbejde er. Det betyder, at et antal medarbejdere på virksomheden System Transport A/S i Roskilde er blevet snydt for et timetillæg, som deres arbejdsopgaver berettiger til. Det skriver Fagbladet 3F.

- Afgørelsen betyder, at lagerarbejdere, der "plukker" varer fra lagerreolerne har ret til et tillæg på 15,50 kroner i timen i følge lager- og terminaloverensomsten, understreger forhandlingssekretær i 3F Transport Tina Petersen.

Tina Petersen har ikke noget bud på, hvor stor efterbetalingen eller boden bliver.

- Det kan dreje som om få eller mange lagerarbejdere og vikarer, der i en årrække eller i en kortere periode ikke har fået tillægget. Det afhænger jo af, hvilken dato efterbetalingen skal ske fra, og det er helt op til Arbejdsretten, siger Tina Petersen.

Seniorchefkonsulent i Dansk Industri Henrik Christensen tager den faglige voldgift til efterretning.
- Nu er det afklaret, hvor grænsen for lagerarbejde går i forhold til lagertillægget, siger Henrik Christensen, der ikke har yderligere kommentarer.

Direktør for System Transport A/S Tony Jakobsen har på nuværende tidspunkt ikke nogen kommentar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172