23948sdkhjf

Så er vejen banet for milliarddyrt feriecenter ved Vestkysten

Alle godkendelser er nu på plads for realiseringen af et nyt Lalandia i Søndervig. Det står klart efter, at byrådet i Ringkøbing Skjern Kommune tirsdag godkendte lokalplanen det nye feriecenter. 

- Vi er meget glade for, at de sidste tilladelser nu er kommet på plads. Dermed kan vi inden længe påbegynde opførelsen af såvel Aquadome, aktivitetscenter og feriehuse, siger adm. direktør i Lalandia Jan Harrit i en pressemeddelelse. 

Feriecentrets hovedbygninger vil blive integreret bedst muligt i områdets fjord- og klitlandskab, og vil blandt andet få sedum græs på taget. Der vil blive monteret solceller på en del af taget. Opvarmningen vil komme fra en stor vandledning, der løber forbi det nye feriecenter. 

I tilknytning til Lalandia i Søndervig vil der blive opført 440 feriehuse, og efterfølgende kan der opføres badehoteller med op til 200 værelser/ferielejligheder. Der har været en meget stor forhåndsinteresse for at købe de nye feriehuse. Således er de fleste af feriehusene allerede solgt. Det forventes, at de første feriehuse vil stå klar inden årets udgang. 

Investeringen i Lalandia i Søndervig vil være omkring 400 mio. kr. Hertil kommer investeringerne i de 440 omkringliggende feriehuse. De samlede investeringer løber dermed op i cirka 1 mia. kr., oplyser Parken Sport & Entertainment, der står for 75 pct. af etableringen af feriecentret. Købmand Keld Hansen fra Søndervig står for de resterende 25 pct. 

Lalandia i Søndervig forventes at åbne inden sommeren 2022.

15.000 kvm centerbebyggelse - og det dobbelte i anden etape 

Som 1. etape af Lalandia i Søndervig etableres de 440 nye sommerhuse og centerbebyggelse på omkring 15.000 m² med tilhørende parkeringsarealer og varmeforsyningsanlæg til varmeforsyning af centerfaciliteter, fremgår det af lokalplanen for poejktet. Sommerhusene forventes opført i 2020 og 2021, og forventes ibrugtaget i takt med, at husene færdiggøres. Centerbebyggelsens 1. etape forventes klar til ibrugtagning i 2022.

I 2. etape kan centerfaciliteterne udvides op til i alt 30.000 m², med tilsvarende udvidelse af parkeringsarealer, og der kan opføres hotel med op til 200 værelser. 2. etape af byggeriet har en længere tidshorisont og realiseringen heraf vil ske gradvist afhængig af efterspørgsel, behov og økonomi.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093