23948sdkhjf

Guide: Sådan søger du kompensation, mester

Regeringen og de øvrige folketingspartier har spændt et økonomisk sikkerhedsnet ud under det danske arbejdsmarked i kølvandet på corona-krisen. Det er sket i form af en række støtteordninger, som skal afbøde de værste konsekvenser, når efterspørgslen på varer og tjenestydelser falder

Både små, mellemstore og store virksomheder har mulighed for at søge kompensation. 

Det er i skrivende stund ikke muligt at udfylde ansøgningsskemaet til kompensationsordningen. Men ind til den mulighed bliver åbnet på Virksomhedsguiden.dk er her en gennemgang, som viser, hvordan en typisk håndværksmester er dækket af hjælpepakken.

Eksempel: Håndværksmesteren

En selvstændig håndværksmester forventer et månedligt omsætningstab på 40.000 kr. i perioden fra 20. marts til 20. maj som følge af coronavirus.

Den gennemsnitlige månedlige omsætning for håndværksmesterens selskab var i regnskabsåret 2019 på 100.000 kr. Omsætningstabet svarer dermed til 40 procent.

Med kompensationsordning får håndværksmesteren derfor 23.000 kr. i kompensation fra staten pr. måned frem til 20. maj, svarende til den maksimale månedlige kompensation. Den selvstændige håndværksmester får på den måde bedre mulighed for at opretholde sit forsørgelsesgrundlag i den ekstraordinære situation.

Ansøgning og udbetaling

Virksomhederne skal ansøge om kompensationen på Erhvervsstyrelsens virksomhedsportal Virksomhedsguiden.dk . Erhvervsstyrelsen arbejder på at kunne modtage de første ansøgninger hurtigst muligt. Information herom vil blive offentliggjort på virksomhedsguiden.dk. hvor du også kan få information om de øvrige støtteordninger og regler i kølvandet på corona-virussen

LÆS OGSÅ: Sådan begrænser du smitten på byggepladsen og i skurvognen

LÆS OGSÅ: Se alle støtteordninger

LÆS OGSÅ: Forsamlingsforbud gælder ikke på byggepladser. Men lad være med at kramme

LÆS OGSÅ: Sådan kan du få hjælp fra statskassen, mester !

LÆS OGSÅ: Få gratis rådgivning af erhvervsfolk, mester !

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093