23948sdkhjf

App og computerspil skal forebygge corona-smitte på byggepladser

Håndværkerne på byggepladserne skal i lighed med alle andre have ekstra fokus på god hygiejne, holde afstand og i det hele taget udvise hensyn – både for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte.
Nu skal en ny app være med til at forebygge smittespredning på byggepladserne

- På en byggeplads er der nogle særlige arbejdsbetingelser, -processer og ikke mindst vaner. Det er særligt i hverdagshandlinger og de indgroede vaner, at vi har behov for at blive mindet om at ændre vores adfærd, som den nuværende Corona-situation i den grad kalder på. Derfor har vi udviklet en app, der simulerer en række hverdagssituationer på en byggeplads, hvor der er en smitterisiko, som håndværkerne på pladsen skal være opmærksomme på og handle ansvarligt i forhold til, siger Henrik Leksø, afdelingsleder for Bygherrerådgivning i Rambøll.

For at få appen, ForeBYG Smitte, ud og skabe værdi så hurtigt som muligt kan den allerede nu down-loades via nedenstående link til iPhone. Links findes på rambølls hjemmeside .
Inden for kort tid kan den downloades gratis i App Store og Google Play i tre sprogversioner – dansk, engelsk, polsk.

iPhone: https://testflight.apple.com/join/UhOppF4l
Android: https://play.google.com/apps/testing/com.ramboll.covid

- Konkret føres håndværkeren igennem nogle scenarier på den virtuelle byggeplads, hvor der skal tages stilling til hensynsfuld og sikker adfærd, så man ikke udsætter sig selv eller andre for smitte. Det digitale læringsformat på telefonen gør det nemt for alle på pladsen at gennemføre øvelserne, som forhåbentligt vil bidrage til at fokus på smitterisiko og god hygiejne fastholdes – også efter Corona-epidemien, siger Henrik Leksø.
Anvisningerne i appen er i overensstemmelse med vejledningen fra Dansk Byggeri.

Også computerspil
Udover appen, ForeBYG Smitte, udvikler Rambøll 3D træningssimulatorspil om arbejdsmiljøsikkerhed og bæredygtig adfærd på byggepladsen, skræddersyet den enkelte byggeplads.
Her hjælper det interaktive og genkendelige i spillet deltagerne med at engagere sig i arbejdsmiljøet på en helt ny måde, fordi det relaterer sig til virkeligheden, lyder det fra Rambøll.

Artiklen er en del af temaet CORONA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078