23948sdkhjf

Svensk byggekæmpe tager første skridt ind i Danmark

Peab-koncernen har gennemført det planlagte køb af finske YIT’s asfalt- og råstofvirksomhed i blandt andet Danmark

Den svenske byggekæmpe, Peab, har nu indlemmet Danmark i koncernen. Det skete pr. 1. april, hvor det planlagte køb af finske YIT’s nordiske asfaltaktiviteter og råstofvirksomhed blev gennemført.

Gennem opkøbet af YIT’s asfalt- og råstofvirksomhed udvider Peab sine aktiviteter, primært i Finland og Norge, og har med overtagelsen fået 1.700 nye medarbejdere.

Samtidig øges produktionskapaciteten med 63 asfaltværker og omkring 200 stenbrud, og Peab har dermed styrket sin rolle på det nordiske marked som nordens største Bygge- og Anlægsvirksomhed, skriver Peab i en pressemeddelelse.

Førende spiller
YIT’s aktiviteter er hovedsageligt integreret i Peab-virksomhederne Peab Asfalt og Swerock. For Peab Asfalt betyder det, at virksomheden nu er etableret i Finland og Danmark.

- Gennem vores lokale tilstedeværelse mange forskellige steder i fire nordiske lande, med vores størrelse, styrke og kompetence, vil vi blive en førende spiller på markedet siger Håkan Jacobsson, adm. direktør for Peab Asfalt.

Ifølge ham giver købet fantastiske muligheder for synergieffekter og -udvikling, både i produktion- og udlægning af asfalt samt genanvendelse af asfalt. For eksempel ønsker Peab at arbejde med ECO-asfalt i alle lande.

- Der vil fremadrettet være høj fokus på udvikling af vores segmenter råstoffer, beton, transport og maskiner for at blive nordisk markedsleder. Nu ser vi i første omgang frem til at sige velkommen til alle vores nye medarbejdere, siger Håkan Wifvesson, adm. direktør for Swerock, i pressemeddelelsen.

Svært ved at tjene penge
Den danske organisation ser også frem til at blive en del af Peab familien og blive Peab-koncernens første ståsted i Danmark, fremgår det.

Herhjemme har YIT haft svært ved at tjene penge de seneste år som følge af et faldende aktivitetsniveauet for nyanlæg på statens veje.

Som beskrevet her i avisen i marts, tabte YIT Danmark omsætning og mere end fordoblede underskuddet i sidste regnskabsår efter færre store arbejder for især Vejdirektoratet.

YIT Danmarks omsætning faldt således med 128 mio. kr. til 524,6 mio. kr., mens resultatet før skat blev mere end halveret til minus 26,3 mio. kr. i 2019 fra minus 12,1 mio. kr. året før

- Grundlæggende er vi selvfølgelig enormt utilfredse med resultatet og er på ingen måde stolte af det, udtalte Claus Terkildsen, adm. direktør for YIT Danmark dengang til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Peab har i alt ca. 14.000 ansatte og en omsætning på cirka 37 mia. kr. Koncernen har kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv på Bjäre-halvøen i Skåne. Peab-aktien er noteret på Nasdaq Stockholm.

Læs mere om: Peab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125