23948sdkhjf

Opfordring til danskerne: Lad være med at aflyse håndværkeren

En opdateret spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at lige knap halvdelen af virksomhederne oplever, at private kunder annullerer ordrer på grund af coronasituationen. Men sådan behøver det ikke at være, mener arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen.

- Det kan godt lade sig gøre at fortsætte byggeriet af carporten eller at få installeret det nye køkken hjemme i privaten, hvis arbejdet planlægges sikkert og forsvarligt. I Branchefællesskabet for Bygge & Anlæg har vi netop lavet et nyt faktaark, hvor der står, hvordan man forebygger smitte med coronavirus i private hjem. Hvis man følger anbefalingerne i faktaarket og fra myndighederne, ser jeg ingen grund til, at man skal aflyse sine bygge- eller renoveringsopgaver, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen.
Faktaarket lægger blandt andet op til, at risikoen for smitte vurderes i hver enkelt tilfælde. Der skal laves en aftale med beboerne om, at de enten ikke er hjemme, eller at de kan undgå kontakt med håndværkeren, når han eller hun arbejder. Og så skal arbejdsstedet gøres rent og sprittes af både før og efter arbejdet.

Også smittefokus på byggepladserne
Mette Mølle Nielsen understreger, at alle skal være på vagt og følge de sundhedsfaglige råd. Gør de det, er der ingen grund til at være bange for at gå på arbejde på en byggeplads eller at bestille en håndværker, lyder det fra Dansk Byggeri, som rådgiver og vejleder sine medlemmer i, hvordan de minimerer risikoen for smitte med coronavirus.

Dansk Byggeri oplever, at bygge- og anlægsvirksomhederne generelt har taget forholdsreglerne til sig og gør alt, hvad de kan, for at forhindre, at medarbejdere kan smitte hinanden på landets byggepladser. Og at håndværkerne tager de nødvendige sikkerhedsmæssige forholdsregler, når de arbejder hjemme hos kunderne.
- Det er vigtigt, at alle tænker sig om en ekstra gang, inden de går på arbejde på byggepladsen eller i et privat hjem. Men hvis både arbejdsgivere, medarbejdere og private beboere følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er der ikke noget i vejen for, at arbejdet fortsætter. Vi skal alle kunne føle os sikre. Men det er vigtigt, at Danmark ikke går i stå, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen.

Der har været stor rift om en vejledning fra Branchefællesskabet for Bygge & Anlæg, som både fagbevægelse og arbejdsgivere står bag. Den slår blandt andet fast, at alle skal holde 1-2 meters afstand til hinanden både inden- og udendørs, og at arbejdet skal planlægges, så det er muligt at holde afstand i løbet af hele arbejdsdagen.

Pauser og frokost skal holdes forskudt, i små hold og gerne udendørs, hvis forholdene er til det. Og værktøj, maskiner, computere mv., som bruges af flere, skal rengøres og sprittes af.


Faktaark til forebyggelse ved håndværksarbejde i orivate hjem

BFA Bygge & Anlægs vejledning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093