23948sdkhjf

Vognmand med stort kørekort og kandidatgrad

Scania P 450 XT til LL Transport i Pandrup nord for Aalborg.

Ud over at kunne skrive vognmand på visitkortet kan Kjeld Hedegård fra Tranekær ved Pandrup nord for Aalborg også skrive cand. merc. i organisation og strategi.

Den usædvanlige titel for en vognmand skyldes, at Kjeld Hedegård af sin vognmands-far altid er blevet opmuntret til at tage en god uddannelse, så der er noget at falde tilbage på, hvis vognmandserhvervet ikke arter sig. Det er dog ikke aktuelt for tiden, for det går godt for LL Transport, som Kjeld Hedegård driver sammen med sin far Leif Nielsen. De er første og anden generation i vognmandsforretningen, der blev grundlagt af Leif Nielsen i 1973.

Ud over kandidatgraden i organisation og strategi har Kjeld Hedegård dog også taget stort kørekort og er indehaver af krancertifikat. Det gjorde han brug af, da han kørte som chauffør i to år i firmaet, inden han rykkede ind på kontoret for fem-seks år siden. Her tager han sig nu af det administrative samt arbejder med kvalitetssikring, salg og udarbejdelse af tilbud på de udbud, som LL Transport byder ind på.

Oppe på fem Scania
Nu har LL Transport fået leveret endnu en ny Scania fra Stiholt i Aalborg, så vognparken nu er oppe på ni enheder, heraf fem Scania.

Den nyeste tilføjelse i vognparken er en Scania P 450 B8x4*4, det vil sige en 4-akslet bil med tandemtræk og styrbar støtteaksel bag de to trækaksler. Den er blevet indkøbt til en ganske særlig opgave, idet LL Transport for nylig har vundet et udbud hos Aalborg Forsyning til tømning af septiktanke i Aalborg Forsynings område, som omfatter Aalborg, Nørresundby og omliggende byer.

Aalborg Forsyning har ansvar for levering af vand, bygas, renovation og kloak både syd og nord for Limfjorden, og her får LL Transport nye Scania til opgave at tømme de septiktanke, der ikke er sluttet til kloaknettet.

Med slamsuger-aggregat
Det sker med et nyrenoveret Moos slamsugeraggregat af KSA-typen (Kombineret Slamsuger- og Afvandingssystem), der er udviklet af og produceres af Simon Moos Maskinfabrik A/S i Sønderborg.

Systemet er unikt ved, at septiktankenes indhold suges op i anlægget, hvor slam og vand separeres, så det rensede vand kan føres tilbage i septiktanken. Her ledes det bort i et nedsivningsanlæg, mens slammet transporteres til Aalborg Forsynings lokale rensningsanlæg.

Systemet er dermed meget miljøvenligt og vandbesparende samtidig med, at transportarbejdet reduceres markant.

Også med wirehejs
- Vi har valgt at opbygge den nye Scania P 450 med et HMF-wirehejs, så den både kan køre med slamsugeraggregatet samt mere almindelig entreprenørkørsel med sten, grus, affald mv. i åbne containere, fortæller Kjeld Hedegaard.

- Det er derfor, vi har valgt at specificere den nye Scania med den kraftige og økonomiske 450 hk-motor samt tandemtræk. Vi har desuden sat plads af til en aftagelig kran bag førerhuset til kran/grab-opgaver, og vi har også specificeret den med sneplovsbeslag og forberedt den til saltspreder, så den kan køre vinterbekæmpelse uden for slamsuger-sæsonen. Så bliver det ikke mere fleksibelt, tilføjer han.

Fleksibel flåde
Ud over de ni lastbiler råder LL Transport også over et bredt udvalg af tipkærrer, overføringshængere og andet specialgrej for netop at have en så fleksibel flåde som muligt.

- Her i Nordjylland lægger vi vægt på, at et ord er et ord. Det er det, når vi handler bil med Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm, så det er nok derfor, at mere end halvdelen af vognparken efterhånden er Scania. Vi lægger vægt på kvalitet både i vores vognpark, i den efterfølgende service og i relationen med vores leverandører, fastslår Kjeld Hedegaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095