23948sdkhjf

Slås for at overleve: Håndværkerfradrag skal redde tusindvis af jobs

Tusindvis af små håndværksvirksomheder slås i disse uger for at overleve. De fleste har beholdt deres ansatte og prøver at holde forretningen i gang frem for at søge penge via hjælpepakker. Men trods ukuelig vilje har håndværksmestre det nu svært.

Det fremhæver Dansk Håndværk, som opfordrer politikerne til at øge og udvide håndværkerfradraget

- Mængden af opgave smuldrer og lige nu hører vi, at når håndværksmestrene ser frem på de kommende måneder, tegner der sig et meget dystert billede med tomme ordrebøger, siger direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Derfor har virksomhederne brug for hjælp nu. Ikke som rent tilskud, men i form af opgaver de ansatte kan kaste sig over:

- Vi opfordrer til at man resten af året hæver håndværkerfradaget til 50.000 kr., udvider dækningen til alle de normale håndværksområder og sætter fradraget for i år op til 50 procent. På den måde kan man udbetale skattefordelen til kunderne allerede når regningen betales. Det vil gøre det muligt at også familier, der er presset på likviditeten, kan sætte opgaver igang med det samme, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Må lukke om 3 måneder
Ændringen vil koste samfundet penge – men det vil være langt billigere end alternativet: At tusindvis af små virksomheder må afskedige folk eller ligefrem dreje nøglen i løbet af de kommende uger.

- Langt de fleste renoveringer af boligen indeholder et element af energibesparelse. Så vi vil ikke kun redde arbejdspladser. Vi vil også forbedre boligmassen samtidigt med at vi gør en indsats for klimaet.

Men det kræver at politikerne handler nu. Selv med de nuværende hjælpepakker viser vores tal, at håndværksvirksomhederne i gennemsnit forventer, at de må dreje nøglen om indenfor tre måneder, hvis de ikke får hjælp nu i form af nye opgaver, understreger Morten Frihagen.

Dansk Håndværk opfordrer derfor Folketinget til hurtigt at signalere, at et udvidet håndværkerfradrag er på vej, så boligejere tør sætte arbejde i gang allerede nu, mens de lovtekniske og praktiske ændringer gennemføres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079