23948sdkhjf

Dårlig betalingsmoral i det offentlige rammer mindre virksomheder

Folketingets partier opfordrede midt i marts offentlige institutioner til at afregne deres regninger fra private virksomheder hurtigst muligt for at sikre, at trængte virksomheder ikke kom i likviditetsproblemer.

Mange kommune og regioner har fulgt opfordringen. Det er kommuner og regioner, som har styr på sagerne og som vil strække sig langt for at holde virksomhederne flydende i en svær tid.

Desværre viser en analyse fra Dansk Erhverv, at det slet ikke er sket i ønsket omfang. Og for at gøre situationen endnu værre, så viser analysen også, at mange offentlige institutioner tilmed overskrider betalingsfristerne.

Det er ikke noget nyt fænomen. Men netop i denne tid, kan det være afgørende for mange virksomheders evner og muligheder for at overleve. Hver fjerde virksomhed i Dansk Erhvervs undersøgelse svarer således, at de om to måneder vil stå uden penge i kassen.

Uanset om det skyldes kassetænkning, uvilje eller manglende organisering og mandskab hos kommunerne og regionerne, at de ikke får betalt deres regninger, så er det både uansvarligt og direkte ødelæggende for de mange gode støttepakker, der er sat i søen.

Derfor skal kommunerne og regionerne stramme op og hurtigst muligt få betalt deres regninger.

Det kan betyde livet for de virksomheder, som også fremover skal være med til at fastholde velfærdssamfundet.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078