23948sdkhjf

Pavilloner stjålet fra børnehus


Tre nyindkøbte pavillioner er blevet stjålet fra et børnehus i Hadsten.

Flemming Rasmussen, der er områdeleder for dagtilbud i Hadsten by, var fredag middag en tur forbi Idrætsbørnehuset Bavnehøj for at sikre, at de nyindkøbte pavilloner ikke blev taget med af den kraftige blæst.

- Jeg pillede selv én af pavillonerne ned fredag middag på grund af blæst. Det er et stort arbejde at tage dem ned, så de andre, der ikke ville blive ødelagt af vinden, lod jeg stå, siger Flemming Rasmussen til TV2 Østjylland.

Blæsten tog da heller ikke pavillonerne med, men dagen efter var pløkker og vægtklodser placeret pænt i græsset, og tre af børnehusets fem pavilloner var væk.
- Man kan selvfølgelig sige, at vi bare kunne have pakket dem sammen. Men vi har jo sindssygt mange ting, vi skulle pakke sammen hver dag så, siger Flemming Rasmussen.
- Vi havde ikke lige tænkt på, at nogle ville tage dem med sig – men så bliver man jo klogere.

Én af grundene til, at områdelederen ikke havde regnet med, at nogle ville stikke af med pavillonerne, er deres størrelse.
- Det er ikke lige noget, man tager under armen og løber med, siger han.

Ifølge områdelederen ser det også ud til, at tyvene har haft fart på og været opmærksomme på ikke at blive set.
- Den pavillon, der stod ud til parkeringspladsen, har de ikke taget. De andre stod længere inde på legepladsen og var ikke lige så synlige for forbipasserende. Derudover har de måske haft lidt travlt, siden de ikke tog pløkkerne med.

Der er blevet stjålet en rød og to grønne pavilloner, og de har kostet cirka 5.000 kroner stykket.
- De er pænt dyre, og det er træls, at vi ikke kan have tingene til at stå weekenden over. Man pakker det ikke bare lige ned og sætter væk – det er omstændigt.

Lørdag formiddag var én af pædagogerne fra børnehuset ude at gå tur med sin hund, hvor pædagogen så, at pavillonerne var væk.

Tyveriet må derfor være sket fredag aften eller nat.

- Vi fik anmeldelsen mandag morgen. Der er ikke de store spor at gå efter, så hvis nogle får øje på dem eller har en formodning om, hvor de er, hører vi gerne fra dem, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Kontakt til Østjyllands Politi kan ske på telefonnummer 114.

Også områdelederen opfordrer folk til at give lyd fra sig, hvis de ved eller har set noget, for børnehuset mangler sine pavilloner.

- Børnene skal jo overvejende være udenfor. Vi har mange vuggestue- og børnehavebørn, der er ude, og pavillonerne er en måde for dem at søge ly for regn og skygge for solen, siger Flemming Rasmussen.
- Hvis nogle ved, hvor de er, må de meget gerne kontakte os, så vi kan komme og hente dem.

Flemming Rasmussen håber nemlig, at pavillonerne, som de havde investeret ekstra penge i, så de fik nogle af god kvalitet, dukker op igen. - Jeg håber lidt, at det bare er drengestreger, så de dukker op igen, uden at de er gået for meget i stykker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094