23948sdkhjf

Byggeriet er i gang ved Lalandia med nye arbejder til følge

Gravemaskinerne er ved at indfinde sig på og omkring Lalandia-grunden i Søndervig ved Vesterhavet. Tilladelserne er nu på plads, så Lalandia kan gå i gang med at bygge de resterende af i alt 483 ferieboliger og badeland på et 60 ha stort område nord for Søndervig Landevej i Søndervig. 

Det skriver Ringkøbing-Skjern kommune i en pressemeddelelse.

For 400 millioner feriecenter

Feriehusene ved Lalandia skal bygges af JCN Bolig og Junge Byg fra henholdsvis Aarhus og Grindsted med en lille overvægt til førstnævnte, har adm. dir. i Lalandia Jan Harrit tidligere fortalt til til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Investeringen i feriecentret Lalandia i Søndervig med Aquadome, aktiviteter, restauranter med mere vil være omkring 400 mio. kr.

De første feriehuse vil være klar til brug en gang i efteråret 2020, mens første etape af selve feriecentret Lalandia i Søndervig forventes at åbne inden sommeren 2022. 

Med byggeriet følger blandt andet etablering af kanaliseringsanlæg og regnvandsbassiner, kloakering og midlertidig grundvandssænkning. Herudover skal de trafikale forhold udbygges og optimeres. Frem mod udgangen af 2023 betyder det, at der løbende vil være anlægs- og renoveringsarbejde i området. 

- Det bliver omfattende, og i en lang periode vil det blive lidt træls rent trafikmæssigt. Men det skal nok blive godt, lover Niels Peter V. Lauridsen, afdelingsleder i Ringkøbing-Skjern Kommunes Plan- og Vejanlæg-afdeling. 

Pæleramning fra midten af juni
Når Lalandia-byggeriet går i gang, er der samtidig projekteret med en omfartsvej. Arbejdet på omfartsvejen går i gang allerede senere på måneden. 

Ud over de give trafikale udfordringer vil generne i første omgang fortrinsvist bestå i bankende lyde fra pilotering, når Lalandias entreprenører fra omkring den 15. juni og frem til august går i gang med at ramme pæle i jorden til fundament for byggeriet.

Grave- og byggearbejdet på Søndervig-projektet vil ifølge planen fortsætte frem til udgangen af 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078