23948sdkhjf

MT Højgaard fastholder forventninger efter tilfredsstillende første kvartal

MT Højgaard-koncernen kom tilfredsstillende fra start i første kvartal med et pænt aktivitetsniveau, stigende ordreindgang og en solid ordrebog.

- Resultaterne var som ventet, trods en mindre effekt fra Covid-19. Forventningerne til 2020 fastholdes, skriver selskabet i den netop offentliggjorte regnskabsmeddelelse for første kvartal.

Her fremgår det, at omsætningen faldt med 4 pct. til 1.480 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Faldet var ifølge ledelsen ventet og skyldes primært lavere omsætning i datterselskabet Enemærke & Petersen på grund af et lavt ordreindtag i første halvår 2019.

Koncernens primære driftsresultat (EBIT) blev 3 mio. kr. for fortsættende aktiviter, mens overskudsgraden faldt fra 1,2 pct. i første kvartal sidste år til 0,2 pct. Det skete  især som følge af det midlertidigt lavere aktivitetsniveau i Enemærke & Petersen.

- Trods stigende usikkerhed på grund af Covid-19 opfylder MT Højgaard-koncernen i første kvartal vores forventninger til omsætning og indtjening. Udrulningen af den nye strategi følger planen. Og vi fastholder fokus på at forbedre eksekveringen på de enkelte projekter og komme endnu tættere på kunder og samarbejdspartnere for at stå stærkest muligt i konkurrencen, udtaler adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding A/S.

Koncernchefen løftede i februar over for Licitationen - Byggeriets Dagblad sløret for den nye strategi "Bæredygtig>22". Den indeholder dels et mål om, at MT Højgaard skal nå en overskudsgrad på 4 pct. i 2022 med en stort set uændret omsætning. Dels skal koncernens byggeprojekter være mere bæredygtige i klimamæssig henseende.

Læs også: Ny topchef vil gøre MT Højgaard mere grøn

Når det gælder den verdensomspændende coronakrise melder MT Højgaard-koncernen om, at driften på byggepladserne i nogen grad blev påvirket i første kvartal. Desuden blev opstart af enkelte projekter forsinket eller udskudt.

- Markedet er klart udfordret, men vi forventer, at regeringens indsats for at holde hånden under dansk økonomi vil have en positiv effekt, og specielt vil tiltag som en ophævelse af anlægsloftet og eventuel frigivelse af midler i Landsbyggefonden kunne have en stabiliserende effekt. Medmindre der kommer større restriktioner på vores aktiviteter, eller vi oplever større forskydninger af kontraherede projekter, forventer vi uændret, at MT Højgaard-koncernen i 2020 kan fortsætte den positive udvikling, siger Morten Hansen.

Ifølge regnskabet steg ordreindgangen i kvartalet 11 pct. til mere end 1,3 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år, med en god sammensætning af større, mellemstore og flere mindre ordrer i alle forretningsenheder.

Ordreindgangen var især stærk hos Enemærke & Petersen, fremgår det. Den samlede ordrebeholdning steg 4 pct. til ca. 6,5 mia. kr. ved kvartalets slutning i forhold til samme periode sidste år.

MT Højgaard-koncernen fastholder på den baggrund forventningerne om en omsætning i 2020 på 5,9 mia. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) før særlige poster i niveauet 125 mio. kr.

    MT Højgaard-koncernen
    Mio. kr. 1. kvt. 2020 1. kvt. 2019*
    Nettoomsætning 1.480 1.534
    Resultat af primær drift (EBIT) 3 18
    Resultat før skat -1 11
    Periodens resultat 80 -3
    Balancesum 3.809 4.019
    Egenkapital 838 385
    Overskudsgrad (EBIT-margin) 0,2 1,2
    Ordreindgang i perioden 1.151 886
    Ordrebeholdning ultimo 6.459 6.206
    Antal medarbejdere 2.828 3.062
    Regnskabsåret blev afsluttet 31. marts 2020.
    *Alle sammenligningstal pånær balance er ekskl. Lindpro A/S, som blev frasolgt pr. 31. marts 2020 til Kemp & Lauritzen A/S.
    Kommenter artiklen
    Job i fokus
    Gå til joboversigten
    Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.128