23948sdkhjf

Ekspert: Mangler du likviditet, så bevar roen og husk dokumentation, mester !

Under corona-krisen er likviditet en bekymring for mange virksomheder. Ifølge ekspert er det vigtigste at bevare roen og huske dokumentation for de beslutninger og dispositioner, man tager
Store dele af dansk erhvervsliv er presset som følge af corona-krisen. Restriktioner og midlertidige lukninger betyder, at indtjeningen stort set er forsvundet fra den ene dag til den anden, mens mange af de faste omkostninger er de samme, som før corona ændrede alt.

Situationen kan derfor ikke undgå at gå hårdt ud over likviditeten i de fleste virksomheder, hvor indehavere og ledere arbejder på højtryk for at håndtere en stribe ukendte faktorer og komme bedst muligt gennem situationen.

De første uger efter nedlukningen har mange brugt på at håndtere medarbejdere og kunder - og i det hele taget prøve at få et overblik over, hvordan virksomheden kunne drives videre. Med vedtagelsen af regeringens forskellige hjælpepakker er mange virksomheder i gang med at søge kompensation og indsamle dokumentation til brug for ansøgningerne.

- Det er naturligt, at mange virksomhedsledere lige nu har fokus på likviditeten og overlevelse. Men noget af det vigtigste er faktisk at bevare roen og ikke træffe forhastede beslutninger, fortæller senior konsulent Simon Kastrupsen fra konsulenthuset Azets.

Erfaring og intuition
Eksperten anbefaler, at beslutninger altid tages på et så oplyst og veldokumenteret grundlag som muligt. Men fordi det går så stærkt i øjeblikket, er man ofte nødt til at stole på sin intuition og læne sig op ad sin erfaring.
- Derfor skal man huske at dokumentere de dispositioner, man foretager i denne tid. Både for at kunne dokumentere sit behov for hjælpepakker, men også for at kunne dokumentere, at man har været ansvarlig i situationen, hvis virksomheden skulle gå konkurs, siger Simon Kastrupsen og uddyber:

- Når en kurator gennemgår virksomhedens nøgledata og historik, ser vedkommende også på hvilke dispositioner, der er taget op til konkursen. Så både til hverdag og i den nuværende situation er det vigtigt at have styr på nøgletal og dokumentation og herunder kunne påvise, man har handlet ansvarligt på virksomhedens vegne.

Likviditet er livsvigtig
Med de mange tiltag og hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, har virksomhederne fået forskellige muligheder for at kompensere for den manglende omsætning og indtjening.

- Det gælder om at gøre brug af de rette redskaber til at omstille og justere sin forretningsmodel, hvis det overhovedet er muligt. Men ellers skal man jo anvende de kompensationsmuligheder, som der nu er vedtaget. Mange forretninger mister en stor del af omsætningen og anvender derfor lige nu kassekreditten, hvis de har en. Herudover bør man intensivere inddrivelsen af tilgodehavender og skære i sine faste omkostninger, hvor det overhovedet er muligt, fremhæver Simon Kastrupsen.

Han nævner samtidig, at man også kan vælge at trække på tiltagene i hjælpepakkerne, der giver mulighed for at udskyde betaling af A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.
- Hvis ikke man har en kassekredit, bør man tale med sin bank om at få etableret en, idet den kan være livsvigtig, når de offentlige kreditter udløber. Den kan især være god at have i sidste fase af krisen, hvor der kommer gang i hjulene igen, men hvor der hurtigt kan gå et par måneder, før pengene kommer i kassen, siger Simon Kastrupsen.

Stor vækst i henvendelser om hjælpepakker

Brancheorganisationer og erhvervsforeninger sender disse uger store mængder information ud om hjælpepakkerne, og hvad de indeholder. Men mange virksomheder søger samtidig rådgivning og hjælp til, hvordan de dokumenterer og ansøger om kompensation fra de forskellige hjælpepakker. Hos konsulenthuset Azets stiller man i øjeblikket gratis viden til rådighed for de virksomheder, der søger svar på konkrete spørgsmål om den enkelte virksomheds situation.
- Vi har oprettet en corona hotline, hvor vores konsulenter bistår gratis med information og vejledning. Herudover gennemfører vi løbende webinarer, som vi oplever afsindig stor interesse for, fortæller Simon Kastrupsen og fortsætter:

- I de tilfælde, hvor virksomheden ønsker specifik konsulentbistand til at samle dokumentation og udfylde ansøgninger, hjælper vi også gerne til en fornuftig pris for at hjælpe flest mulige virksomheder på vej. Når det ikke kan være helt gratis, er det bl.a. fordi, at der skal udfærdiges revisorerklæringer, der er nødvendige for at kunne opfylde kravene i hjælpepakkerne, men vi har skruet så meget ned, som vi overhovedet kan, understreger Simon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094