23948sdkhjf

Bedre plads til værnemidler – byggeri til 50 millioner fremrykket fire år

Corona-krisen viser, at Region Syddanmark har behov for mere lagerplads til blandt andet værnemidler både her og nu og fremover. Derfor foreslår regionens anlægs- og innovationsudvalg, at man allerede efter sommerferien sætter gang i byggeriet af et 5.000 kvm nyt stort centrallager ved Nyt OUH, Nyt Universitetshospital Odense. 

Byggeriet af et nyt regionslager var ellers først planlagt til 2024 eller senere. Udvalget foreslår at bruge 50 mio. kr. på selve lagerbygningen. 

– Vi havde planer om et regionslager om nogle år, men nu viser der sig et behov her og nu. Samtidig er der en åbning, så vi kan gå i gang med det samme. Regeringen har fritaget os fra anlægsloftet, vi ejer allerede en oplagt grund, regionsrådet har fremrykket mange millioner til anlæg for at bidrage til at sætte Danmarks økonomi i gang igen og skabe arbejdspladser - så det handler sådan set bare om at komme i gang, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg. 

Regionalt lager for alle regionens sygehuse
Det kommende regionale lager skal fungere som lager for alle regionens sygehuse på udvalgte produkter. Placeringen ved Nyt OUH, tæt ved Fynske Motorvej gør det nemt at distribuere varer fra lageret til regionens andre sygehuse – en nem og hurtig adgang til tilstrækkelige mængder af blandt andet håndsprit og værnemidler i forbindelse med en fremtidig epidemi. 

Det nye regionale lager bliver en del af servicebyen ved Nyt OUH, der kommer til at ligge udenfor hospitalsringen. Mere præcist placeres bygningen i forlængelse af sygehusets hovedkøkken og logistik- og sterilcentral. Fra dette område af servicebyen er der en tunnel direkte til den centrale del af Nyt OUH. 

Det forventes at den nye lagerbygning står færdig til foråret, og den skal derefter indrettes med reoler og logistiksystemer. 

Regionsrådet behandler forslaget om et nyt centrallager på sit møde den 22. juni 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156