23948sdkhjf

Vinduesproducent gør sig klar til skærpede indeklimakrav

I lang tid har vinduesproducenten Outline Vinduer udviklet og lanceret flere nye produkter, der mere end lever op til de skærpede energikrav i bygningsreglement 2020.

Efter at have nået adskillige mål på området, blandt andet i form af et nyt trævindue og et 2-lags vindue med energimærke A, begynder virksomheden nu at se endnu længere fremad mod de næste store fokusområder i byggebranchen. Og her forventes indeklima at være højt på dagsordenen:

– Det er vigtigt hele tiden at have fokus på forbedringspotentialer, så vi er konkurrencedygtige på markedet, og det kræver, at vi som minimum følger med udviklingen og allerhelst er på forkant. Derfor bliver vi også nødt til at tænke i langsigtede løsninger i forhold til de konstant stigende krav, der hele tiden bliver stillet til byggebranchen, og det går vi nu for alvor i gang med på indeklimaområdet, fortæller Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen.

Et stigende fokus
Det fremgår eksempelvis af boligministerens nylancerede frivillige bærdygtighedsklasse, at der i højere grad skal være et bredt perspektiv på bæredygtighed, hvor der blandt andet kommer et stigende fokus på indeklima. Derudover har Energifonden også lagt vægt på indeklima som et nyt, stort fokusområde de kommende år. Fonden har nemlig med hjælp fra byggebranchen udviklet et ”Roadmap for bygningers rolle i den grønne omstilling”, som skal bidrage med input og sigtelinjer til fremtidens byggeri, og her spiller indeklima sammen med bæredygtighed en fremtrædende rolle: 

– Vi har således en klar forventning om, at indeklima vil være noget, der vil få et endnu større fokus de næste par år – både i bygningsreglement 2025 og 2030 – og derfor gør vi nu det til et af vores næste store udviklingsområder. Og som det første spæde skridt på vejen er det netop resulteret i, at vi har fået Indeklimamærket på vores døre og vinduer, forklarer Jens Sørensen.

Mere på vej
– Det er dokumentation og garanti for, at vores produkter bidrager til sundere indeklima og har minimal afgasning, ligesom de ikke afgiver kræftfremkaldende stoffer. Vi mærker generelt, at der er kommet mere opmærksomhed omkring certificeringer i byggeriet, og her ser vi Indeklimamærket som et vigtigt certifikat at have, da det hjælper kunderne til at træffe oplyste valg, uddyber vinduesdirektøren.

Indeklimamærket er blot én af flere indsatser, som vinduesproducenten har på vej, og Jens Sørensen glæder sig over i løbet af de næste måneder at kunne løfte sløret for flere at virksomhedens udviklingsområder:

– Indeklimamærket er blot én af mange områder, vi lige nu kigger på for dels i højere grad at kunne dokumentere, hvad vi allerede kan og dels også at blive endnu bedre på området. Vi har flere og større ting på vej, som vi snart kan løfte sløret for, lyder det afslutningsvist fra Jens Sørensen.

Udover Indeklimamærket er Outline Vinduer også registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri. Samtidig anvender virksomheden såkaldt 2ØKO-miljøoverfladebehandling, som sikrer et bedre indeklima, da der ikke er tilsat unødig kemi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207