23948sdkhjf

Nyt byggesystem effektiviserer klimavenligt byggeri

Rockzero® er et patenteret alt-i-ét byggesystem til bærende vægge. Det modulære vægsystem gør det nemt at bygge klimavenligt og giver mere plads. Systemet er nomineret til Byggeriets Energipris 2020.

Modulære byggesystemer bliver mere og mere populære, og her rammer Rockwools nye produkt Rockzero tidens tendens.

Rockzero er nemlig et komplet vægsystem, der giver mulighed for valgfrie beklædninger og inkluderer smart montagesystem til vinduer og døre. Det fortæller projektsalgschef i Rockwool, Simon Bullinger.

”Det er et klimavenligt byggesystem bestående af bærende ydervægge, boligadskillende vægge og indervægge. Rockzero opfylder både den højeste standard inden for energieffektivitet og bidrager positivt til opnåelse af klassificeringer som BR20 lav-energiklasse, passivhuse og nulenergihuse. Samtidig sikrer systemet en hurtig og effektiv byggeproces,” siger han og uddyber:

”Forudsætningen for den gode energieffektivitet er en kombination af isoleringsevne, tæthed og eliminering af kuldebroer.”

Giver flere kvadratmeter

Dybest set er Rockzero som vægsystem en kombination af bærende søjler af komprimeret ROCKWOOL stenuldsisolering uden kuldebroer samt ROCKWOOL stenuldsisolering og indvendige OSB 4-plader.

”Denne unikke kombination resulterer i en slank ogåndbar løsning med minimale kuldebroer, et lavt energiforbrug, og optimal performance i hele bygningens levetid,” forklarer Simon Bullinger med henvisning til, at det giver større udnyttelse af arealer og dermed flere nettokvadratmeter.

Der er desuden tale om et projektspecifikt produkt med stor designfrihed, der giver ekstrem hurtig montage på byggepladsen.

”Byggesystemet leveres i én samlet pakke klar til onsite montering - og er hurtigt og nemt at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialspecialværktøj eller løfteudstyr, så det er kun nødvendigt med små tilpasninger på stedet,” fortæller Simon Bullinger.

Enkeltdelene kan desuden genbruges. Al isoleringen i Rockzero er fremstillet af en tredjedel genanvendt materiale og kan, efter endt levetid, genanvendes igen og igen uden at forringe kvalitet og ydeevne. Systemet kan enten leveres og monteres på byggepladsen eller som præfabrikerede vægelementer, hvis byggeprocessen skal forkortes yderligere.

Nul skimmelsvamp

Skimmelsvamp er et alvorligt problem, og det sker, at nye huse i værste fald skal rives ned på den baggrund.

”Det er et problem, som Rockzero kommer til livs ved at bruge mindre træ indvendigt og intet træ i den udvendige del af isoleringslaget, men hele væggen er diffusionsåben,”
fortæller Simon Bullinger og slutter:

”Det giver en ensartet overfladetemperatur, mindsket kondensering, ingen risiko for skimmelsvamp, ingen kuldebroer og mulighed for linjetab på 0 watt.”

OM:
Rockzero er et modulært, isolerende vægsystem med en grøn profil, da det mindsker energiforbrug og kan genanvendes.
Ved at integrere stenuldsisoleringens termiske egenskaber med den byggetekniske konstruktion af boligen, gør Rockzero det muligt at bygge boliger, der opfylder de højeste standarder inden for energieffektivitet og genanvendelse.
Rockzero lever op til kravene for energineutralt byggeri og BR20 lavenergiklasse.
www.rockwool.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109