23948sdkhjf

Nylanceret radonspærre revolutionerer gulvbranchen

Wallmann A/S har udviklet et unikt gulvunderlag med integreret radonspærre, som eff ektivt nedbringer radonniveauet via et 2 mm gulvunderlag med indbygget dampspærre og støjdæmpning – et tre i énsystem testet ved Statens Byggeforskningsinstitut, der er let for enhver at anvende.

Radon er en naturligt forekommende, radioaktiv gasart, der kan trænge ind i huset fra undergrunden. Gassen er sundhedsskadelig ved langvarig påvirkning, og det anslås, at cirka 350.000 huse overstiger den anbefalede grænseværdi på 100 Bq/m3. En problematik, som kan løses med Wallmanns No Noise® Radonspærre, der er nomineret til Byggeriets Miljøpris 2020 og føres i størstedelen af landets byggemarkeder, tømmerhandlere og gulvforretninger.

En løsning drevet af efterspørgsel

Det er Jan Jørgensen, salgsdirektør hos Wallmann A/S, som er idémanden bag den nyudviklede og patenterede radonspærre. Idéen opstod for cirka fem år siden som en reaktion på utallige nysgerrige kundehen vendelser.

– Hver eneste uge havde vi en kunde i røret, som efterspurgte en smart løsning på radonpro blemet. Jeg opdagede også, at der var en kæmpe misforståelse ude i byggemarkederne, nemlig at en dampspærre skulle beskytte mod radon. Min egen nysgerrighed og mit ønske om at hjælpe kunderne gjorde, at jeg satte mig grundigt ind i området for at udvikle en bedre løsning, fortæller Jan Jørgensen og fortsætter:

– Inden vores produkt komfrem, var man nødt til at brække betongulvet op og installere en radonmembran, hvilket var både en omstændelig og dyr aff ære. Jeg tænkte derfor, at der måtte være en mere enkel måde at radonsikre et hus på, og svaret lå i gulvunderlaget. Da vi langt om længe fandt en samarbejdspartner, som ville hjælpe os med produktionen, brugte vi 1,5 år på at udvikle produktet, der senere blev modifi ceret til det bedre på baggrund af intensive tests ved Statens Byggeforskningsinstitut.

Multifunktionel og brugervenlig

Som navnet antyder, giver Wallmanns No Noise® Radonspærre god lyddæmpning, og den har også indbygget dampspærre. Løsningen samler altså tre væsentlige funktioner i ét produkt, som samtidig er let for alle at montere.

– Først ernes gulvbelægningen, så man kan inspicere betonen og undersøge, om der nogle revner eller sætnings sprækker. Dernæst fejer man, reparerer eventuelle revner med en tætningsmasse indeholden de bitumen og til sidst primer man bagved fodlisten for at gøre klar til vores specielle tape. Når det er gjort, kan man rulle gulvunderlaget ud, fastgøre det og lægge det svømmende gulv ovenpå igen, forklarer Jan Jørgensen og giver en afsluttende anbefaling:

– Uden en radonspærre er der ingen garantier for et radonfrit hjem, selv hvis man bor i en zone, hvor risikoen er meget lav. Jeg anbefaler derfor, at man anvender vores gulvunderlag, hvis man alligevel skal lægge nyt gulv i stueetagen eller kælderen, oven på støbte gulve, så man er ordentligt dækket ind, afslutter han.

• Wallmann blev stiftet i 1980 som et lille agenturfi rma under navnet M.S.K. Trading ApS, men har siden udviklet sig til en mellemstor grossistvirksomhed med 7000 m2 lagerplads og mere end 20 ansatte.
• Virksomheden er danskejet og totalleverandør inden for gulve til tømmerhandlere, byggemarkeder og gulvforretninger i hele Norden samt Færøerne, Grønland og Island.
• Wallmanns nylancerede No Noise® Radonspærre kan anvendes under langt de fl este svømmende gulvtyper og er særdeles velegnet til renoveringsopgaver i huse, som oprindeligt er bygget uden radonspærre, samt huse med ældre eller defekt radonspærre. Scan QR-koden for at se en kort monte ringsvideo eller læs mere på:
www.wallmann.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064