23948sdkhjf

Ejerleder var bremseklodsen i virksomheden: Så satte han sig selv på skolebænken

Nick Tornø Søndergaard har givet sig selv et kompetenceløft for at blive en bedre chef og fusionerer med anden fynsk virksomhed
Mange virksomhedsejere trækker i bremsen, selvom de bliver tilbudt medfinansiering til egen ledelsesudvikling. De har ikke tiden, og de er uundværlige i den daglige drift.

Sådan så virkeligheden også ud for Nick Tornø Søndergaard, indehaver af N-tech i Odense, der har 10 ansatte og udfører el og tekniske installationer. Men han trodsede sine egne forbehold og sagde ja tak til en 1-årig ejerlederuddannelse hos egen brancheorganisation Tekniq.

- Hvis ikke jeg gjorde det, så ville jeg bare blive siddende på grenen og save, indtil den ikke kunne bære mere. Jeg skulle styrke mig selv som leder og komme ud af driften. Det er slet ikke drift, jeg er dygtig til, men den har med årene ædt al min tid, siger Nick Tornø Søndergaard.

Genkendelig leder
Hos Byg Fyn, der er en del af Erhvervshus Fyn, møder man mange ejerledere som Nick Tornø Søndergaard, men det er langt fra alle, som har det mod, som han har til at kaste sig over en lederuddannelse.

- Han investerer en tid, som han reelt ikke har, men han kan se nødvendigheden. Når virksomhedsledere taler kompetenceudvikling med os, så er det som oftest deres medarbejdere, de har fokus på – og en kompetenceudvikling, som lynhurtigt kan skabe meromsætning, siger Birgitte Junge, forretningsudvikler hos Byg Fyn.

Gennem Byg Fyn blev Nick Tornø Søndergaard koblet på programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling og har – udover at få kortlagt den rette kompetenceudvikling i sin virksomhed – også fået halvdelen af udgiften finansieret.

- Jeg kan kun opfordre andre ejerledere til at gøre det samme. Det er blevet helt tydeligt for mig, at jeg ikke skal have noget med drift at gøre. Jeg er rigtig god til at lede, udvikle, have kundekontakt og se nye forretningsmuligheder, siger Nick Tornø Søndergaard, der nu har to ledere under sig, som tager sig af den daglige drift.

I gang med fusion
Nick Tornø Søndergaard bevæger sig nu på daglig basis langt mere op i helikopteren og undgår at fortabe sig i detaljer og blive flaskehals, fordi alle medarbejdere kalder på ham. Meget af hans tid går lige nu med at få de sidste detaljer på plads i en fusion med Anderup El på Fyn, der har samme størrelse som N-tech. Fusionen er et led i et generationsskifte, og hvor ejeren af Anderup EL gradvist træder ud.

- Over det næste år kommer vi til at udvide medarbejderstaben yderligere med 5-6 mand, da jeg nu bl.a. får tid til at udvikle vores forretning inden for området ’videoovervågning og alarmer’, siger Nick Tornø Søndergaard.


Om Vækstrettet Kompetenceudvikling
Programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling henvender sig til ambitiøse virksomheder inden for blandt andet byggeriet i Region Syddanmark. Virksomhederne får afdækket deres kompetencebehov, skræddersyet en uddannelsesplan og finansieret minimum 50 pct. af uddannelsesaktiviteterne. Der er stadig plads til flere virksomheder.

Erhvervshus Fyn driver programmet i samarbejde med BYG FYN, Odense Robotics, Fyns Maritime Klynge og UdviklingVejen. Programmet løber i perioden 2018-2021 og er støttet af Den Europæiske Socialfond.
Læs mere her

Om Byg Fyn
Byg Fyn er en regional klynge, som skaber udvikling mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det offentlige. Klyngen samler virksomheder i faglige samarbejder og tilbyder viden, matchmaking og forretningsudvikling indenfor kompetenceudvikling, bæredygtigt byggeri og ny teknologi. Alt sammen med det formål at styrke konkurrenceevnen og opdyrke nye forretningsmuligheder på tværs af byggeriets værdikæde.
Læs mere på www.bygfyn.dk

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156