23948sdkhjf

SE VIDEO: DNA-spray i varebiler mærker værktøjstyve i 6 uger

Indbrud i varebiler er stadig et stort problem. Der er flere løsninger, som på den ene eller anden måde kan forhindre eller besværliggøre, at tyvene brækker varebilen op og løber med for eksempel værktøjet eller byggematerialer.

En af de nyeste løsninger på markedet er faktisk ikke så ny endda, da den har været brugt i detailhandlen gennem en årrække, men som nu altså også har fundet vej til varebiler.



Det handler om at give tyven en ordentlig sjat DNA-spray, når han bryder ind i bilen. DNA-væsken kan spores på tyven i op til seks uger.
Systemet er et batteridrevet mobilt stand-alone DNA-spray system som på under ét minut kan klargøres, monteres og aktiveres
Ved indbrud i varebilen aktiveres den mobile DNA-spray enhed og mærker de kriminelle med en fin sky af UV-væske med sporstof og en unik DNA-kode. Væsken tørrer på få sekunder og kan ikke fjernes eller vaskes af. Væsken sætter sig på hud, tøj, sko m.m. i minimum seks uger, og kan let spores til ét bestemt gerningssted og dermed også ejeren af bilen.

Ved udløsningen af UV-væsken sendes straks en SMS eller mail til op til fem udvalgte personer.

Det er firmaet Unisecure, som har lanceret SelectaDNA Spray systemet.

Firmaet oplyser i en pressemeddelelse, at politiet har udstyr til at se mærkningen og foretage DNA-tests, som vil vise om en bestemt person har befundet sig i den pågældende varebil. Affyrede DNA-flasker udskiftes altid straks efter affyring og forsegles, hvis der har været begået en kriminel handling.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142