23948sdkhjf

Byggemarkedskæde: Bæredygtigt sortiment er et trækplaster

Danmarks første bæredygtige byggemarked overgår egne forventninger
I februar åbnede STARK Danmarks første bæredygtige byggemarked. Den 5.500 kvadratmeter store forretning i Hørsholm er et led i byggemarkedskædens ambition om at gøre det nemmere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. Og indtil videre overgår forretningen alle forventninger, skrivere byggemarkedskæden i en pressemeddelelse.

Den gode start for den bæredygtige trælast vækker stor glæde hos STARK Danmarks adm. direktør Britta K. Stenholt:
- For tre år siden besluttede vi i STARK, at vi ville være på forkant med den bæredygtige udvikling som leverandør til professionelle håndværkere og entreprenører. Trælasten i Hørsholm er indbegrebet af det ønske, siger Britta K. Stenholt.
Hun forudser, at interessen for bæredygtigt byggeri vil stige endnu mere de kommende år, ikke mindst fordi der efter coronakrisen er et udbredt ønske om en ”grøn genstart” af økonomien.


Lige siden Danmarks første bæredygtige byggemarked slog dørene op på Kokkedal Industrivej i Hørsholm, har der været fuldt tryk på. Kunderne er valfartet til forretningen og har trodset den økonomiske krise, der med corona-epidemien skyllede ind over Danmark.

STARK håber, at den såkaldte ”flagship store” kan medvirke til at øge interessen for bæredygtigt byggeri. Det er da også en stolt trælastdirektør, der nu gør status over det første halvår.

- Det har været overvældende, hvor stor interessen for forretningen har vist sig at være. Vores 25 mand har masser at lave, og vi har på få måneder omsat for langt mere, end vi havde turdet håbet på og budgetteret med, siger trælastdirektør i STARK Hørsholm Jonathan Bisgaard.


Bredt og bæredygtigt sortiment er trækplaster
Med sine 5.500 kvadratmeter og mange varenumre favner STARK Hørsholm bredt. Uanset om man er murer, tømrer, gør-det-selv-mand eller noget helt fjerde, så har forretningen de rette fagspecifikke varer på hylderne, fortæller Jonathan Bisgaard.

- Udover vores bæredygtige fokus har vi uden tvivl et bredere sortiment end mange andre steder. Man ser ofte i byggemarkeder, at der er fokus på et bestemt felt, men vi favner meget bredt. Derfor går vores kunder sjældent forgæves, og hvis vi lige mangler en speciel skrue, som kunden er på udkig efter, så går vi altid den ekstra mil for at skaffe den til kunden, siger Jonathan Bisgaard.

STARK Hørsholm oplever også voksende interesse for udlejningsmaskiner. Også her er der fokus på bæredygtighed med to typer af klimavenlige udlejningsmaskiner: Dels nul-emissionsmaskiner, som er batteridrevne og 100 pct. emissions- og støjfri. Dels større maskiner, der er drevet af bæredygtig HVO-diesel, der udleder 90 pct. mindre CO2 end traditionel diesel.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093