23948sdkhjf
>

Fem gode råd: Sådan undgår du indbrud i varebilen, mester!

Håndværkere har i mange år været plaget af indbrud i varebilerne. Værktøj og maskiner for millioner forsvinder hvert år. Men, selvom der stadig er mange indbrud i varebiler, så faldt antallet af indbrud i varebiler fra 2018 til 2019 faktisk med hele 25 pct.
Det fortæller Nicholas Thompson, indehaver af AutoLock ApS, som arbejder med sikring af varebiler

- Faldet i antal indbrud på landsplan kan skyldes, at håndværkere i højere grad har valgt at sikre deres værdier frem for at forsikre – eller måske endda begge dele. Det kan også skyldes, at håndværksmestre er blevet bedre til at tage deres forholdsregler som for eksempel at parkere varebilen et svært tilgængeligt sted. Eller parkere varebilen, hvor der hele tiden eller ofte er mennesker. Det kan også skyldes, at indbruddene ikke anmeldes, forklarer Nicholas Thompson.

- Vi oplever et fald i antal af anmeldelser, men det kan der være flere årsager til. Flere og flere håndværkere anmelder nemlig slet ikke indbruddene længere, fordi det er for besværligt, mener Nicholas Thompson
Han fremhæver, at både politiet og forsikringsbranchen løbende understreger vigtigheden i, at håndværkere og andre virksomheder med varebiler skal gøre det svært for tyvene at bryde ind i varebilerne og slippe afsted med dyrt værktøj.

- Vi skal gøre noget nu, ellers bliver det svært at vende tendensen. Håndværksmestre skal, udover at sikre deres værdier, også tage deres forholdsregler. Det må ikke være nemt at være tyv i Danmark, siger Nicholas Thompson..

FEM GODE RÅDTIL AT UNDGÅ INDBRUD I VAREBILEN:

1: Gør det svært for tyven
Parkér et sted, hvor der hele tiden kommer mennesker, eller hvor der er god belysning og/eller overvågning.

2: Minimer adgang til varebilens døre
Parkér op mod en mur, stakit eller lignende, så du minimerer adgangen til varebilens døre og bagagerum.

3: Frist aldrig tyven
Fjern altid synligt værktøj eller andre værdier. Hvis du i længere tid ikke skal bruge varebilen, kan du overveje at fjerne alle værdier i perioden.

4: Mærk dit værktøj
Værktøj med permanent mærkning er svært at komme af med for tyvene herhjemme. Du kan med fordel notere serienummer og tage billeder.

5: Synlig sikring
En varebil med synlige låse eller alarm vil være langt sværere at bryde ind i ubemærket, og tyven vil lade din bil stå.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141