23948sdkhjf

Nyt makkerpar til belægningsarbejde

Langeland-entreprenørfirma har succes med ny Komatsu-læssemaskine med hollandsk laser- og ultralydstyret afretterblad
Et perfekt makkerskab kan både spare tid og ressourcer og samtidig åbne nye muligheder. Det har entreprenør Jim Kaae Jensen i Rudkøbing på Langeland erfaret. Sammen med sin søster, Mia Høj Lund, udgør han anden generation i entreprenørfirmaet Alf Jensen A/S, som deres far, Alf Jensen, grundlagde i 1976. Firmaets nyeste makkerpar består imidlertid af en tysk-japansk Komatsu-læssemaskine af nyeste model og en hollandsk Harcon-afretter udstyret med avanceret laser- og ultralydstyring.

- Den nye Komatsu WA80M-8 er egentlig købt som servicemaskine til at udføre alskens opgaver rundt om på byggepladserne. Men den kører så effektivt med Harcon-afretterbladet, at jeg godt kan se gode muligheder for, at de sammen kan give os mere belægningsarbejd”, siger Jim Kaae Jensen.

- Efter at vi fik læsseren og afretterbladet leveret fra Scantruck, har de kørt på en større renoveringsopgave på Lolland. Vi renoverer et rensningsanlæg fra A til Z, og det omfatter blandt andet også fliser på et ganske stort areal. Så er det godt og effektivt, at Komatsu’en og Harcon-bladet kan levere færdigt arbejde i én arbejdsgang. Når vi har været over et areal én gang, er der rettet perfekt af med korrekt fald og lige klar til fliser, siger Jim Kaae Jensen.

Helt ny model
WA80M-8 er Komatsus helt nye model i gummihjulslæssere i seks tons klassen. Motoren er nyeste lavmissions-type med 72 hk, som matcher Stage V-kravene. Den har større moment ved lavere omdrejninger end forgængeren og er forsynet med partikelfilter med langt rensningsinterval.

- Med 40 km/t er den nye seks tons-læsser hurtig at komme rundt med mellem byggepladserne for Alf Jensen A/S-folkene. Kabinen er ny-konstrueret og har blandt andet en helt ny multifunktions-monitor. Maskinføreren kan også glæde sig over total-udsyn via brede glaspartier og vinduer i nederste del af døren, samt et støjsvagt og ergonomisk godt arbejdsmiljø, forklarer distriktschef Carsten Frederiksen hos Scantruck A/S.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109