23948sdkhjf

Civica vil samle et fast hold til milliardudbud

Et partnerskab med fast hold af entreprenører, arkitekter og ingeniører skal de kommende år løse en række store renoverings- og byggeopgaver for Civica, så som ”Fremtidens Vollsmose” og andre helhedsplaner. 

Den almene boligorganisation har navngivet partnerskabet CSP (Civica Strategiske Partnerskab) og deltager selv i partnerskabet i rollen som bygherre. 

For Civica er partnerskabet en ny udbuds- og samarbejdsmodel. 

– Civica vil danne og understøtte et strategisk partnerskab for at opnå de fordele, der kommer, når der bliver fokus på at opbygge et tillidsfuldt samarbejde og optimere byggeriet sammen over en længere periode, fortæller Civicas direktør, Jens Pilholm, i en pressemeddelelse. 

CSP dannes på baggrund af et udbud, hvorefter rette team vælges. Civica forventer, at teamet er fundet i løbet af marts 2021, og at partnerskabet fungerer omkring maj 2021. Udgangspunktet er, at partnerskabsaftalen indgås for fire år. Aftalen har en anslået værdi på 3 mia. kr. ifølge udbudsteksten. 

Tusindvis af boliger på blokken

Frem mod 2030 står Civica med ansvar for en omfattende del af udviklingsplanen ”Fremtidens Vollsmose” samtidig med en række store boligrenoveringer i andre boligafdelinger samt nybyggerier. 

– Der er et stort potentiale i og dermed et stort incitament for partnerskabet til at investere i en udvikling, som rækker ud over det enkelte projekt. Vi ser åbenlyse muligheder i et partnerskab, hvor de fælles og langsigtede mål holder hele vejen, siger Jens Pilholm. 

Ifølge udbudsteksten ventes der at blive tale om nedrivning af cirka 770 boliger, renovering af 3.000 samt 400 nye almene familieboliger. 

Fællesskab skal afføde større ejerskab og samarbejdsvilje  

Et succesfuldt strategisk partnerskab er ifølge Civica kendetegnet ved, at partnerne arbejder engageret, ser det fulde potentiale i samarbejdet og investerer de nødvendige ressourcer. Civica etablerer et fælles partnerskabskontor, hvor man arbejder som ét team med fælles fokus, mål og succeskriterier. 

– Ved at forpligte og engagere parterne i partnerskabet får alle større ejerskab og større samarbejdsvilje. Det øger kvaliteten i det færdige byggeri og giver os en mere præcis og gennemsigtig styring af tidsplan og økonomi undervejs, siger Civicas bygge- og udviklingschef Britt Kielstrup Hansen. 

Boligorganisationen understreger også, at processer og projekter vil blive fulgt og evalueret løbende. Det indebærer, at økonomi og tidsplaner følges tæt, og at eventuelle konflikter løses i fællesskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109