23948sdkhjf

Ny ferielov kan koste dig efterårsferien

Når du skal planlægge ferie i det nye ferieår, som starter 1. september, er der især én ting, du skal være opmærksom på.

Hvis du vil være sikker på at kunne snitte græskar og samle kastanjer med børnene i den kommende efterårsferie, så er der en ting i den nye ferielov, du skal sørge for at have styr på.
For når den nye ferielov træder i kraft den 1. september, vil du fremover optjene din ferie løbende, så du også kan bruge den i løbet af året.

Har du fem årlige ferieuger, optjener du 2,08 feriedage ved udgangen af hver måned.
Det betyder, at du som udgangspunkt ikke kan nå at optjene nok feriedage til at kunne holde fri i efterårsferien, som i år ligger 12.-18. oktober.

- Hvis man ikke har fået overført feriedage fra det tidligere ferieår, så vil man opleve, at man ikke har optjent nok feriedage, siger Gabriel L.K. Martiny, der er advokat i WTC advokaterne.
Til gengæld er dem nye lov er en fordel for de nyansatte, som nu ikke længere skal arbejde ferieåret ud, før de kan holde betalt ferie.

Feriedage på forskud
Vil du være sikker på en efterårsferie, skal du derfor hurtigst muligt tjekke, om du har nogle feriedage til gode, du kan trække med over. Feriedage, som du ikke bruger mellem den 1. maj og 31. august 2020, bliver automatisk overført.

Har du nogle planlagte dage liggende i slutningen af august, kan du eventuelt høre din chef, om du må få dem skubbet til efterårsferien i stedet.
Har du ingen dage til gode, er der en anden løsning. For med den nye ferielov bliver det muligt at bruge feriedage på forskud, hvis arbejdsgiveren går med til det.

- Men vær opmærksom på, at du kan komme til at mangle de tre dage fremadrettet, når du eksempelvis skal afholde din jule- eller påskeferie, siger Gabriel L.K. Martiny.
Det kan også være, dit arbejde holder lukket på bestemte dage, hvilket betyder, der kan vente nogle tvungne feriedage forude, du skal have for øje.

Vær desuden varsom med at bruge feriedage på forskud, hvis du har planer om at stoppe ved din arbejdsgiver, da du risikerer, at de bliver modregnet i din løn.

Er du i tvivl om, hvorvidt din efterårsferie er i fare, så se, om du kan lave en aftale med chefen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187