23948sdkhjf

Flügger opjusterer og forventer historisk topresultat

Malervirksomheden Flügger har nydt godt af et stigende salg under corona, hvor der har været en øget aktivitet i især gør-det-selv segmentet.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor forventningerne til det nuværende regnskabsår er blevet opjusteret.

Læs også: Historisk resultat: Flügger næsten fordobler overskud i coronaramt sommer


Efter det overraskende store salg venter Flügger nu at sælge for mere end to milliarder kroner i det regnskabsår, der udløber i april til næste år. Det vil gøre regnskabsåret til det bedste nogensinde for malervirksomheden. 

Hvor koncernen tidligere forventede et driftsoverskud på 120 mio. kroner, forventes der nu et driftsoverskud på mellem 130-150 mio. kroner, og omsætningen ventes nu at blive mere end 2 mia. kroner mod tidligere anført "i niveauet 2 mia. kroner", lyder det i pressemeddelelsen. 

Niveauet har overrasket positivt 
Udover en stigende efterspørgsel som følge af situationen med coronavirussen, er virksomhedens resultat også positivt påvirket af gennemførte effektiviseringer samt opkøbet af malingproducenten Unicell i november 2019. 

Vi oplever, at kunderne har brugt ekstra tid og penge i foråret og sommeren på at komme i mål med diverse renoveringsprojekter, og det har givet øget aktivitet i Flügger på tværs af de nordiske markeder, siger adm. direktør Jimmi Mortensen i pressemeddelelsen.

- Vi forventede, at følgerne af situationen med coronavirussen ville påvirke vores nordiske markeder positivt i første kvartal, men niveauet har overrasket os positivt, uddyber han.

Flügger har tidligere meldt ud, at virksomheden i februar, marts og april har oplevet en stigning i salget i Danmark tæt på 30 procent, og nu er der altså også blevet solgt mere end forventet i perioden fra maj til juli.

Også salget i Sverige er blevet løftet under pandemien. De to markeder udgør mere end 60 procent af selskabets omsætning.

Flügger forventer, at efterspørgslen i resten af regnskabsåret kommer til at ligge på et "normaliseret niveau".

- Vi forventer en vis afmatning
indenfor det professionelle segment, blandt andet ud fra en forventning om færre projektbyggerier, skriver virksomheden i meddelelsen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141