23948sdkhjf

Sven er glad: Fem års MgO-mareridt ved vejs ende

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen er ved at have arbejdet sig igennem sagen med de ødelæggende MgO-vindspærreplader, der i 2015 rystede store dele af byggebranchen. 

Læs også: Solide fynske forventninger: Enemærke & Petersen åbner i Odense

Ringsted-entreprenøren har således igangsat det sidste ud af i alt 16 projekt, hvor facaden skal af- og påmonteres for at udskifte MgO-plader. Det oplyser Enemærke & Petersen i en pressemeddelelse. 

Direktør Sven Mortensen har stået i spidsen for det MgO-task force, som firmaet satte på sagen efter voldgiftkendelsen i 2018 som gik virksomheden imod. 

Ifølge Sven Mortensen er den uheldige sag blevet vendt om til noget mere positivt ved den nye viden, som Enemærke & Petersen har tilegnet sig: 

- Selvom det har været på en lidt trist baggrund, så har vi arbejdet seriøst med opgaven med at få udskiftet pladerne og sikret byggerierne. Det har givet os en masse viden om, hvordan man bedst muligt får udskiftet og afhjulpet eventuelle følgevirkninger. Den viden kan vi nu tage med os videre ud i markedet til de bygherrer, der endnu ikke har fået skiftet MgO-pladerne, siger han og uddyber: 

Læs også: MT Højgaard vinder i Roskilde og sender entreprisen til søsterselskab

- Vi har igangsat den sidste sag i rækken af MgO-pladeskiftning, og det giver en god følelse at vide, vi får ryddet op efter os selv. Det er en afslutning på et fem år langt mareridt for os selv og bygherre. Kendelsen gik os imod, men jeg synes, at vi er kommet godt igennem den store udfordring – ovenikøbet med nye kompetencer. 

Afsatte 147 millioner til udskiftninger

Sagen med MgO-pladerne startede i efteråret 2015, da det – efter flere år med brug af pladerne – viste sig, at vindspærrepladerne var uegnede til det danske klima. Brugen af MgO-pladerne samt omkostningen til udskiftningen blev entreprenørernes ansvar. 

- Voldgiftkendelsen tog pusten fra os i starten, men ud fra vores synspunkt var der ingen anden udvej end at udskifte samtlige plader og udbedre eventuelle følgeskader, selvom det er en omkostningstung proces, siger Sven Mortensen. 

Efter kendelsen indgik Enemærke & Petersen et forlig med Byggeskadefonden og flere bygherrer, og der blev afsat 147 mio. kr. til udskiftningen i Enemærke & Petersen. I løbet af efteråret vil den sidste sag være afsluttet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125