23948sdkhjf

København vil opføre almene boliger på Papirøen

Snart kan byggeriet af 85 almene familie- og ungdomsboliger på Papirøen gå i gang.

Papirøen, som frem til slutningen af 2017 husede et populært streetfood-marked, skal omdannes til en helt ny bydel. Og en stor bid af de planer har nu fået et foreløbigt grønt lys.

I går besluttede Økonomiudvalget i Københavns Kommune nemlig at godkende et grundkapitallån fra kommunen, som betyder, at der kan bygges knap 90 almene boliger på øen – 63 familieboliger og 22 ungdomsboliger. Dermed bliver hver fjerde af de over 300 planlagte boliger på Papirøen almene, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- København må aldrig blive en VIP-by. Derfor er det fuldstændigt afgørende, at vi får bygget flere almene boliger, som københavnere med helt almindelige indkomster har råd til, siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen. 

De nye almene boliger skal med en husleje, som er lavere end privat byggeri, bidrage til at sikre flere og billigere boliger i København. De nye boliger består af tre bygninger i syv etager med en blanding af ungdomsboliger og familieboliger, og en stor del af boligerne indgår i et bofællesskab.

Undgomsboligerne bliver på 42 kvm, familieboligerne på 93 kvm.

Københavns Borgerrepræsentation skal endeligt vedtage grundkapitallånet den 20. august. Det forventes, at opførelsen af boligerne kan gå i gang i slutningen 2020.

Det er Cobe Arkitekter, der står for projektet med AKB/KAB som bygherre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11