23948sdkhjf

Rødovre-entreprenør vinder Vallensbæk nye svømmehal

Når Vallensbæks borgere i 2023 kan tage en svømmetur i kommunens nye svømmehal, kan de samtidig sende en varm tanke til Combi Byg. 

Vallensbæk Kommune netop lagt sig fast på Rødovre-entreprenøren og deres samarbejdspartnere Nøhr & Sigsgaard og Cowi til at opføre svømmehallen. Valget er truffet efter en vurdering af, at gruppen har lavet det bedste tilbud målt på arkitektur, kvalitet og pris, skriver Vallensbæk kommune i en pressemeddelelse. 

– Det bliver et kæmpe vandkulturhus med fire bassiner, tre saunaer, tre vipper, en rutsjebane, en bassindybde, der gør det muligt at dykke, og der vil være omklædning til både mænd, kvinder, familier og handicappede – altså en svømmehal for alle, siger borgmester Henrik Rasmussen. 

Et vandkulturhus for alle 

Svømmehallen får et svømmebassin på 25 meter, et multibassin med plads til vandleg, vippeudspring fra både en-, tre- og femmetervippen og rutsjeture på vandrutsjebanen, et børnebassin med legeredskaber og et varmtvandsbassin med direkte adgang til sauna. Huset han dermed rumme både skolesvømning, foreningslivets og offentlighedens brug af svømme- og idrætshaller.  

Den nye svømmehal bliver bygget sammen med idrætscentret, så der kommer en fælles indgang. Forhallen i idrætscentret vil derfor blive bygget lidt om, så den kommer til at være i direkte forbindelse med den nye svømmehal.  I den nye bygning vil der i kælderen også blive lavet omklædningsrum til fodboldspillere med direkte udgang mod fodboldbanerne.  

I projektet tilstræber kommune og entreprenør bæredygtige løsninger for konstruktioner, materialer og de tekniske anlæg, som skal holde svømmehallen kørende. Det betyder blandt andet, at alle vandinstallationer lige fra håndvaske, toiletter og brusebade til de anlæg, der styrer bassinerne, vil blive energioptimerede. Derudover vil der blive valgt byggematerialer, som er bæredygtige. 

Genudbud og større budget 

Sidste år lod Vallensbæk Kommune udbudsfasen for svømmehallen gå om, da de i første omgang ikke havde fået nok tilbud fra entreprenører, som faktisk kunne løfte opgaven.  

De fem prækvalificerede:

- C.C. Contractor
- Combi Byg
- GVL Entreprise
- Entreprenør Morten C Henriksen
- Hornum Murer og Entreprenørforretning 

Som led i den nye udbudsrunde blev der i januar udvalgt fem entreprenører til at give tilbud.

Med det nye udbud fik de ventede byggeudgifter også et nøk op til anslået 113 mio. kr., hvor der i det oprindelige udbud var afsat 100 mio. kr. 

Byggeriet forløber fra foråret 2021 til slutningen af 2022, hvorefter svømmehallen overdrages til kommunen til en testperiode. I begyndelsen af 2023 ventes svømmeentusiaster så at kunne tage den nye svømmehal i brug. Tidsplanen er dermed ændret en del fra den oprindelige plan, hvor åbning var sat til efteråret 2021.    

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094