23948sdkhjf

Byggebranchen vil have flere kvinder

Fire topchefer vil sammen forsøge at sikre mere diversitet i bygge- og anlægsbranchen. Og de lægger ud med kvinderne
Fire af byggeriets største virksomheder på både entreprenør- og materialesiden har fundet sammen om en fælles vision. Der skal nemlig være en højere grad af diversitet i bygge- og anlægsbranchen.
Topcheferne fra betonproducenten Ambercon, byggecenterkæden Stark og entreprenørerne Arkil og CG Jensen mener, at der er meget at vinde ved at sikre en større forskellighed blandt medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen.
: – Verden er i bevægelse, men bygge- og anlægsbranchen har gennem en del år stået i stampe, når det gælder diversitet på arbejdspladsen. Medarbejderstaben afspejler ganske enkelt ikke befolkningens sammensætning. Nok er flere begyndt at tale om at få mere diversitet ind på kontorer og byggepladser, men vi kan som branche vinde stort på at sætte tempoet gevaldigt op,, skriver de fire topchefer i en kronik Mester Tidendes søsterblad, Licitationen - Byggeriets Dagblad.

For få kvinder i byggeriet
De fire topchefer, Britta Korre Stenholt fra Stark, Torben Enggaard fra Ambercon, Michael S. Larsen fra CG Jensen og Jesper Arkil fra Arkil-koncernen ønsker at inspirere resten af branchen til en langt mere forskelligartet fremtid.
Derfor er de fire virksomheder gået sammen om at lancere en årligt tilbagevendende konferencedag, Byggeriets Diversitetsdag.
Her skal der gennem oplæg, cases og debat gives inspiration til bygge- og anlægsbranchen til at arbejde for mere diversitet.

Temaet på den første Byggeriets Diversitetsdag, der afholdes torsdag den 17. september i år, er kvinder i byggebranchen.

Det er er på tide
Ifølge de fire direktører er netop kvinderne et helt centralt sted at starte, for selv om de udgør halvdelen af befolkningen, udgør de kun ni procent af medarbejderne i branchen – og kun tre procent af håndværkerne.

”Derfor er det på tide, at vi river byggepladshegnet ned og aktivt inviterer kvinderne indenfor. Dels skal vi blive bedre til at fortælle, at der er virkelig gode karrieremuligheder i branchen for kvinder, der har lyst til at styre kraner, maskiner, byggepladser og virksomheder, og dels skal vi i gang med en kulturændring, hvor vi siger fra overfor negativ forskelsbehandling”, skriver direktørerne.

Målet er, at Byggeriets Diversitetsdag over de kommende år udvikler sig og tiltrækker størstedelen af virksomhederne i branchen.
Ikke bare som deltagere på konferencen, men også som medarrangører og medvirkende til at omsætte inspirationen til håndgribelig virkelighed i skurvognene


KONFERENCE SKAL AFKLÆDE MYTER OG KLÆDE BRANCHEN PÅ
Den 17. september 2020 undersøger de fire brancheprofiler bag Byggeriets Diversitetesdag (Ambercon, Arkil, CG Jensen og Stark), hvorfor kun ni procent af arbejdsstyrken i bygge- og anlægsbranchen er kvinder og hvilke faktorer, vi skal skrue på for at sprænge myten om, at byggebranchen kun er forbeholdt en særlig del af befolkningen.
Derfor inviteres faglærte, direktører, undervisere og eksperter til konference i København, hvor vi skal blive klogere på, hvordan branchen geares til at stå stærkere nu og i fremtiden. Der bliver delt erfaringer fra høre fra erhvervsskolerne, Byggeriets Kvinderåd, forskere, NGO’er og direktører, der alle kan gøre os skarpere på de udfordringer og muligheder, der ligger for branchen.
Grundet corona-situationen er der i år desværre ikke fri tilmelding til konferencen, der afholdes med et meget begrænset antal deltagere og i henhold til gældende retningslinjer.
Konferencen kan dog streames via konferencen hjemmeside byg-dag.dk


NYTÆNKNING OG TALENT GÅR TABT
Byggebranchen går glip af talent og nytænkning, når alle i sektoren ligner hinanden og tænker ens, lyder det fra arrangørerne bag Byggeriets Diversitetsdag. Eksempelvis er hele 91 procent af den samlede arbejdskraft i branchen mænd. Der er brug for forskellige syn på de udfordringer, branchen møder ude i produktionen og på byggepladserne – nu og i fremtiden.
- Samtidig skal vi punktere myten om, at man skal være af en særlig støbning for at passe ind i byggebranchen – den skal være for alle.
Trivsel er vigtig for arbejdsglæden. Og en arbejdskultur, hvor alle føler sig set og inddraget styrker trivslen. Men en sund arbejdskultur styrker også virksomhedernes konkurrenceevne, når medarbejderne inddrages, udvikles og bliver i virksomhederne i mange år, fremhæver arrangørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093