23948sdkhjf

Typehusfirma dropper private huse: - Det er vemodigt

Ud fra devisen: ”Gør det, du er allerbedst til” dropper typehusfirmaet Danhaus fra Esbjerg at opføre fritliggende private huse. 

Læs også: Lokalt typehusfirma overtager Silkeborg-projekt med 41 huse fra Danhaus

Firmaet er ved at opføre de sidste specialbyggede familiehuse – herefter er det slut. Elementerne til det individuelle hus forlader fabrikken i Esbjerg senere år, fortæller adm. direktør i Danhaus, Johannes Schmith.

- Det er vemodigt af stoppe detJeg syntes, at vi har lavet nogle fantastiske huse, siger Danhaus-direktøren over telefonen.

Tidligere har Danhaus bygget 70-80 individuelle enfamiliehuse om året, men har skåret ned over de senere år. Selvom det snart er slut med de specialbyggede familiehuse kan det dog stadig lade sig gøre for bygmestre at købe elementer hos Danhaus til at opføre individuelle huse. Samtidig fortsætter produktionen af fritliggende hus til Tyskland, fortæller Johannes Schmith.

For omkostningtungt

Danhaus' farvel til de private huse er ikke ny, men hænger sammen med en strategisk linje lagt i 2018.  

Læs også: Bülow Huse reddet fra tvangsopløsning

– Vi har nu taget de individuelt designede enfamiliehuse af vores hjemmeside og fokuserer 100 pct. på bofællesskaber og rækkehuse, fordi det er er her, vores kernekompetence ligger efter 42 år på markedet, fortæller Johannes Schmith. 

For at holde gang i produktionen af de individuelle huse skal volumen op - det er ganske enkelt for omkostningstunkt at holde det kørende med et hus i Aalborg, tre i Tønder og så videre, lyder det 

- Der er produktionsteknisk en besparelse ved at skære det fra. Vi kan producder meget mere, hvis vi laver flrere rækkehuse, forklarer direktøren.

Ordrebogen bugner 

Husbyggerens ordrebog for 2020/21 er fyldt godt op med specialet; byggeri af bofællesskaber og rækkehuse. 

Læs også: Udsigt til travle år: Træbygger investerer for at lykkes med vækstmål

14 projektbyggerier i gang rundt i landet, hvilket svarer til 300 huse under opførsel, og så er der knap 700 boliger i ordre. Eksempelvis skal husbyggeren opføre bofællesskab nummer to på den tidligere Flyvestation Værløse

Johannes Schmith understreger da også, at det strategisk valg om at fravælge de individuelle enfamiliehuse matcher ønskerne hos ejendomsudviklere samt investorer, som går målrettet efter at samarbejde med byggefirmaer, der er specialister og har stor erfaring. 

– Vi har gennem mere end 40 år systematiseret og optimeret produktionen af vores lavenergihuse, hele byggeprocessen og alle de elementer, der indgår i husene. Vores produktionsfaciliteter er tilrettelagt efter rækkehuse og bofællesskaber. Derfor bruger vi for meget tid og energi, når vi bygger store og håndtegnede huse, siger Johannes Schmith.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204