23948sdkhjf

Miljøvenlig forsegling af giftig PCB

TWO Teknik og Arma-Tube indgår aftale, som skal eliminere brugen af epoxy til forsegling af PCB

Fra 1950 og op igennem 70’erne blev PCB, brugt i byggematerialer rundt om i landet. Siden da har man udviklet en række epoxy-produkter, der har haft til opgave at forsegle det giftige PCB. Over tid har forholdet til epoxy ændret sig så markant, at Arbejdstilsynet nu anbefaler, at man erstatter det farlige epoxy med mindre giftige alternativer.

Det forklarer direktør Tim Warner fra TWO Teknik ApS, som har udviklet udviklet alternativer, der har opnået Indeklimamærket.
Nu har TWO Teknik indgået et samarbejde om giver Arma-Tube A/S eksklusiv ret til at sælge en række af TWO Teknik ApS’ løsninger, der skal erstatte giftige produkter på markedet.
– Samarbejdet sikrer, at det nu er muligt for alle at få epoxy-frie løsninger, og så er den vigtig i kampen mod det farlige PCB, der stadig spøger i mange ældre byggerier, lyder det fra de to parter

– Med Arma-Tube får vi en samarbejdspartner, der har stor erfaring med tekniske produkter. Deres position som markedsledere og deres distributionsnetværk gør dem til det perfekte match for os, siger Tim Warner.

Problemløsere
Ib Lysegaard, der er medejer og salgschef i Arma-Tube A/S, er også godt tilfreds med aftalen, der betyder at alle i Arma-Tubes forhandlernetværk nu kan rådgive om og sælge epoxyfrie produkter med Indeklimamærket.

– Med TWO Tekniks produkter er vi endnu tættere på at blive en all-around leverandør af problemløsere. De her produkter er vigtige i kampen mod PCB og derfor et stærkt kort at have på hånden, mener han og fortsætter:
– For slutbrugeren er Indeklimamærket vigtigere end nogensinde før. Serien består af fire produkter. Vi har især stor forventning til Radon Block, som er til radonspærring. Produkterne kan desuden bruges af alle, fordi de netop ikke er epoxybaserede, og derfor ikke kræver særlige certificeringskurser, gebyrer eller tilladelser. Alt i alt giver det et meget konkurrencedygtigt produkt.

Stigende efterspørgsel
I den professionelle del af malerbranchen og hos kunderne deler man begejstringen for den nye aftale - i hvert fald hvis man spørger René Peter, der er teknisk chef i PPG Danmark, som blandt andet ejer det kendte brand Dyrup:

– I bygge- og malerbranchen er der en enorm stor efterspørgsel på produkter, der udgør et miljøvenligt alternativ, og som har de rigtige certificeringer som bl.a. Indeklimamærket.

At en i forvejen kendt leverandør og samarbejdspartner til os forhandler produktet, gør det meget nemmere for os at få produktet indført og distribueret, siger René Peter tilføjer, at PPG Danmark bliver bombarderet med henvendelser på produkters forskellige miljøcertificeringer som for eksmpel Svanen og EU-Blomsten, ligesom spørgsmål om indeklimamærkning og ”afgasning” også er tiltagende.

Brugervenligt
– Eftersom produkterne er fri for epoxy, så kræves der hellere ikke et særligt kursus for den, som anvender det, og dermed appellerer det til en bredere målgruppe af professionelle håndværkere. Desuden kan flere omfattende forholdsregler på stedet undgås, og malerne får et mere brugervenligt produkt at arbejde med. Vi har jo altid arbejdet med at erstatte gamle produkter med mere miljøvenlige substitutter.

Fremtiden tilhører de miljørigtige produkter, og der er en plads i markedet til dem, når de kan gøre en forskel for arbejdsmiljø og indeklima, fremhæver René Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11