23948sdkhjf

Konkurrencefordel: Du skal bygge bæredygtigt, mester !

Der står bæredygtighed på dagsordenen i alle dele af bygge- og anlægssektoren. Ikke mindst fordi de store, offentlige opdragsgivere i stigende omfang efterspørger bæredygtigt byggeri. Men, også fordi stadig flere virksomheder formår at levere bæredygtige løsninger, som både kvalitetsmæssigt og prismæssigt matcher de traditionelle løsninger.

En ny undersøgelse, som Buus Consult har udarbejdet for Green Building Council Danmark, viser da også, at det ikke er dyrere at bygge bæredygtigt.

Nu skal man selvfølgelig tage alle mulige forbehold, men analysen piller kraftigt ved fordommene om, at det er for dyrt at bygge bæredygtigt.

Netop den fordom - at det er for dyrt - afholder stadig nogle fra at vælge bæredygtige alternativer, når det gælder byggeri. Men analysen viser faktisk, at det er muligt at bygge med både en høj DGNB-score og med en lav klimapåvirkning og samtidig have lave byggeomkostninger.

Da det i stigende grad er et væsentlig konkurrenceparameter at kunne bygge bæredygtigt, så gælder det naturligvis om at kunne tilfredsstille markedets efterspørgsel.

Har man ikke bæredygtighedsbegrebet inde under huden i forhold til at frelse verden, så bør man i det mindste have bæredygtighed som en del af sit forretningskoncept. Ellers risikerer man at blive overhalet indenom - både af de frelste og dem der kan imødekomme efterspørgslen.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203