23948sdkhjf

Efter entreprenørs konkurs og genudbud: Om et år står det nye teater klar

Med trekvart års forsinkelse har Bygningsfonden Odsherred Teater officielt markeret indvielsen af byggepladsen til ny teatersal bag Odsherred Teater i Holsts Have i Nykøbing. 

- Vi fik en svær start, men er nu kommet godt i gang, og det gode samarbejde, vi allerede har indledt, lover godt for fremtiden, sagde Bygningsfondens formand, Lars Nybjerg ved markeringen den 31, august.

Han fremhævede, at gentænkningen af bymidten i Nykøbing med Odsherred Teater havde en stor værdi, og at den nye teatersal og teatret i det hele taget også står for en café og standup foruden teater.

Odsherreds nye teater

Udvidelsen af Odsherred Teater er på cirka 1000 kvm og omfatter en ny teatersal med cirka 250 pladser, udvidelse af foyerområdet samt garderober, værksteder og bagscene faciliteter. 

Nybyggeriet skal forbindes med den eksisterende bygning ved Algade der er på i alt cirka 600 kvm. 

Forsinkelsen på teaterbyggeriet skyldes konkursen hos det oprindelige licitationsvinderfirma, B. Nygaard Sørensen, i januar og den efterfølgende afklaring og nye licitation de følgende måneder. Men nu er der udsigt til premiereforestilling i den nye teatersal i sensommeren 2021. 

Elindco Byggfirma står som hovedentreprenør for at bygge teatersalen, som er tegnet af arkitektfirmaet Christensen & Co med Primus Arkitekter som underrådgivere på bygning, Sted på landskabsdelen, det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen på konstruktion og installation og Sweco på akustik. 

Det Jyllinge-baserede entreprenørfirma vandt opgaven i Nykøbing Sjælland i en udbudsrunde, hvor også Base Erhverv, B. Nygaard Sørensen samt Entreprenør Morten C Henriksen og – sidenhen konkursramte – Anker Hansen & Co. var prækvalificeret.  Vægtningen i licitationen havde pris som en tungtvejende faktor. Den oprindelige entreprenør vandt hovedentreprisen med et bud på 22,8 mio. kr. ekskl. moms. 

Efter talerne bød teaterleder Simon Vagn Jensen de cirka 50 inviterede på kaffe i teatercafeen. Han oplyste, at teatret vil holde nogle åbne byggepladsarrangementer for offentligheden i løbet af byggefasen for at orientere om byggeriet og skabe ejerskab.

25 fondsmillioner

Byggeriet har fået fondsstøtte på 25 mio. kr. fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Poul Johansen Fonden, Brand af 1848, Knud Højgaards Fond, LAG-midlerne, Nykøbing Håndværkerforening, Superbrugsen, Nykøbing samt Odsherred Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094