23948sdkhjf

Se video: Sådan skaber du IT-overblik, mester !

De seneste år har investeringslysten i IT-værktøjer været stor, og flere håndværks- og entreprenørvirksomheder er blevet superdigitale. Derfor er der ikke mere tale om en digitaliseringsudfordring i form af mangel på IT-værktøjer.

Udfordringen er snarere mangel på overblik.

Ligesom i mange andre brancher, så er det svært at implementere IT-værktøjer helt ud i alle arbejdsprocesser - og hos alle medarbejdere. En mangel på IT-overblik kan betyde, at der ofte kan opstå flere samtidige arbejdsprocesser, fordi mangel på overblik betyder, at nogle medarbejdere arbejder videre som de plejer. Derudover er det svært at have et overblik over, hvilke medarbejder der har adgang til hvad, og hvorfor adgangen er vigtig.

Se hvordan VAM A/S får værdi med deres IT-overblik


Skygge-IT
I bygge- og anlægsbranchen er der en stor udfordring med ”Skygge-IT”. Skygge-IT opstår fordi ledende medarbejdere indkøber IT-værktøjer når de skal bruge dem, for eksempel på et projekt, og derfor er indkøbet ikke forankret eller registreret centralt. Det betyder i bund og grund, at virksomhedens arbejdsprocesser er meget dynamiske – og at de er tilpasset en dynamisk hverdag.

- Skygge-IT og IT-værktøjer som er tilpasset en dynamisk hverdag, gør, at muligheden for at hæve bundniveauet generelt er væk. Det øger risikoen for at selv den mest veldrevne virksomhed rammer det dårlige projekt, som ikke bare skader årsregnskabet, men som kan koste virksomheden livet, siger Adm. direktør i IT-rådgivningsfirmaet BASIT, Martin Profit Jakobsen.

De mest IT-modne vil gerne have overblikket!
- Før i tiden oplevede vi, at virksomheder stillede spørgsmål om hvorvidt et IT-værktøj er smart eller nødvendigt. I stedet oplever vi, at spørgsmålet oftere er, hvordan virksomheden kan få størst mulig værdi med IT-værktøjet.

Derfor har vi udviklet IT-overblik, blandt andet i tæt samarbejde med en af Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomheder, VAM A/S på Djursland, siger Martin Profit Jakobsen
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.218