23948sdkhjf

Konkurs: Underskudsdrift stopper festen hos ung Esbjerg-tømrer

Efter en periode med underskudsgivende drift, måtte esbjergensiske Enoch Tømrer- og Snedker ApS i sidste uge kaste håndklædet i ringen.

Det fortæller Dan B. Larsen fra Dahl Advokater, der er udpeget som kurator på konkursboet.

– Ejer var nået til et punkt, hvor der ikke var penge til lønninger, og så stopper festen af sig selv, fortæller advokaten om den egenbegæring om konkurs, der fredag blev indgivet.

Ifølge Dan B. Larsen er baggrunden for konkursbegæringen, at tømrer- og snedkervirksomheden i en periode på det seneste halve til trekvarte år har kørt med underskudsgivende drift.

I regnskabsåret 2018/19, der er det senest offentliggjorte, var der ellers fremgang hos den unge tømrervirksomhed, der blev grundlagt i 2017. Her blev bruttoresultatet løftet med godt en million til 1,9 mio. kr., mens resultatet landede på 230.053 kr. sammenlignet med 37.043 kr. året forinden.

Et par gode bud

Dan B. Larsen arbejder nu på at få solgt konkursboet som en samlet pakke, og ifølge kuratoren har der allerede vist sig flere interesserede købere.

– Vi har forskellige bud på virksomheden i øjeblikket, så der er håb om, at det kan lykkes at få det på benene igen, fortæller han og oplyser desuden, at den tidligere ejer Mikkel Enoch ikke er repræsenteret i den potentielle køberkreds.

Dan B. Larsen fortæller, at der i konkursboet er ”nogen gæld”, men understreger, at det ikke drejer sig om mange millioner og hovedsageligt er til banken og skat. Til gengæld var der virksomhedspant i tømrerselskabet, hvorfor der ”dybest set ikke er nogen frie aktiver”.

Ikke desto mindre er kurator optimistisk omkring mulighederne for et samlet salg.

– Jeg sidder, med et par gode bud, så nu skal jeg bare være sikker på, de også er ordentligt finansierede, fortæller Dan B. Larsen, der forventer, at konkursbehandlingen kan være afsluttet inden for en fire til fem måneder, hvis et salg falder på plads.

Enoch Tømrer og Snedker ApS
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttoresultat 1,89 0,83
Resultat af ordinær primær drift 0,297 0,047
Resultat før skat 0,296 0,047
Årets resultat 0,23 0,037
Balancesum 1,39 0,622
Egenkapital 0,317 0,087
Regnskabsåret blev afsluttet 31. marts 2019.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158