23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør køber tømrerfirma af murer- og betonspecialist

Færch & Co. styrker sig på hjemmebanen i Aalborg efter en årrække med fokus på ekspansion og etablering af afdelinger i Aarhus og Odense 

Det sker med overtagelsen af tømrerfirmaet Verner Fredsgaard & Søn, som beskæftiger cirka 20 medarbejdere i Svenstrup, godt fem kilometer syd for Færch & Co.’s adresse i Aalborg-bydelen Skalborg. 

- Verner Fredsgaard & Søn har et godt navn og er inde i en meget positiv udvikling efter et generationsskifte for et par år siden. Overtagelsen giver os større kapacitet og mere fleksibilitet, fordi vi får yderligere 20 kompetente tømrere at trække på. Samtidig er det et stærkt supplement til vores serviceforretning, siger adm. direktør Søren Worup fra Færch & Co., i en pressemeddelelse. 

Muligheden for et opkøb er opstået, fordi tømrerfirmaets hidtidige ejer, M. Thomsen Støtt, ønsker et stærkere fokus på sin kerneforretning med murerarbejde og specialbeton. Her passer Verner Fredsgaard & Søn bedre ind hos Færch & Co., som baserer en stor del af sin forretning på tømrer- og snedkerarbejde i egenproduktion. 

Fortsætter uændret

Verner Fredsgaard & Søn er etableret i 1956 og udfører mindre entrepriser og serviceopgaver for private og erhvervskunder og dækker geografisk et område fra Aalborg i nord til Støvring i syd. Virksomheden er desuden specialiseret i fremstilling af udsparingsforme til betonindustrien. 

Siden et generationsskifte i 2018 har Verner Fredsgaard & Søn været et helejet, selvstændigt datterselskab under MTS, og sådan vil det også være under den nye ejer, Færch & Co. Projektlederne Tom Kithim og ​Jakob Heltborg Jensen, som begge kom til Verner Fredsgaard & Søn i forbindelse med generationsskiftet, vil fortsat udgøre den daglige ledelse af virksomheden fra den nuværende adresse i Svenstrup. 

- Men det er klart, at vi med ejerskiftet vil få en stærkere faglig sparring, og vi vil få adgang til viden og værktøjer, som kan være med til at udvikle virksomheden yderligere, siger Tom Kithim. 

Indgang til kunder på større opgaver

Opkøbet er Færch & Co. første siden 2016, hvor Solbjerg Tømrer- og Murerforretning blev overtaget som led en oprustning i Aarhus. Fælles for opkøbene er et ønske om at styrke virksomhedens serviceforretning, som foruden Aarhus og Aalborg også består af en afdeling i Odense: 

- Da jeg kom til Færch & Co. for ti år siden, havde vi to servicebiler. I dag har vi 10-12 biler i både Aalborg og Aarhus samt fire i Odense. Færch & Co. har en historisk baggrund som serviceforretning, og vi anser service for at være et meget vigtigt supplement til vores entrepriseforretning, siger Søren Worup og fortsætter:

- Dels er serviceopgaver ofte en god indgangsvinkel til kunderne på de større projekter, og dels gør det os mindre sårbare over for udsving i markedet. Hvis aktivteten i byggeriet taber fart, vil der stadig være en masse serviceopgaver, der skal udføres.

Verner Fredsgaard & Søn A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 8,4 14,4
Driftsresultat 0,7 0,2
Resultat før skat 0,7 0,1
Årets resultat 0,5 0,0
Aktiver 6,0 6,1
Egenkapital 2,2 1,7
Gns. antal ansatte 21 18
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Færch A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 33,9 43,1
Resultat af oridnær primær drift -1,4 8,9
Resultat før skat 1,5 8,5
Årets resultat -1,1 6,6
Balancesum 74,8 72,5
Egenkapital 19,1 21,3
Gns. antal ansatte 73 73
Regnskabsåret blev afsluttet 30.04.2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109