23948sdkhjf

Grundfos fyrer 600 - rammer ikke dansk produktion

Grundfos forenkler organisationen. Det betyder afskedigelser af omkring 600 medarbejdere på globalt plan.

Læs også: Se listen: Her er de 100 virksomheder, der betaler mest i skat

- Det er svært at se gode kollegaer forlade os. Jeg vil gerne takke alle for deres hårde og loyale arbejde. Vi vil i overensstemmelse med vores værdier sikre, at alle berørte medarbejdere støttes i denne proces, siger Jens Moberg, formand for Grundfos Holding-bestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Over for Ritzau afviser Grundfos at oplyse, hvor mange ansatte i Danmark, der bliver ramt af fyringsrunden. Grundfos har 4500 ansatte i Danmark, hvoraf cirka to tredjedele arbejder i produktionen.

Pumpekoncernen oplyser, at produktionen kun i meget lille omfang vil blive påvirket af fyringsrunden.

Grundfos offentliggør i dag de næste skridt i en global transformation, der skal styrke virksomhedens position som et af verdens førende selskaber inden for pumpeløsninger og vandteknologi.

Læs også: Grundfos sælger flere pumper i ellers udfordret marked

Det er i forlængelse heraf at afskedigelserne blandt de i alt 19.000 ansatte på verdensplan kommer. 

Styrker sin position

Grundfos går efter en forenklet struktur, og betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer skal gøre det muligt for Grundfos at komme endnu tættere på sine kunder og levere mere attraktive løsninger.

Grundfos vil organisere sine salgs-, marketing-, teknologi- og produktionsfunktioner, så de servicerer fire forskellige kundegrupper: Commercial Building Services, Domestic Building Services, Industry og Water Utility. 

I denne mere kundeorienterede struktur vil der i endnu højere grad være fokus på kundernes unikke behov i produktudvikling, salg, leverance og service. 

Læs også: Grundfos-ejer skifter igen ud i toppen

- Vores succesfulde implementering af vores 2020-strategi og de stærke økonomiske resultater i de sidste seks år giver os platformen for implementering af vores ambitiøse 2025-strategi, herunder en ny og kundeorienteret struktur samt yderligere investeringer i innovation og digitale kompetence. Dermed står vi endnu stærkere, når vi kommer igennem den covid-19-afledte økonomiske krise, siger Jens Moberg. 

For en måned siden fremlagde koncernen et regnskab for første halvår, hvor omsætningen er faldet knap 1 mia. kr. til 12,3 mia. kr. Overskuddet dykkede 28 pct. til 756 mio. kr.

Grundfos er i øjeblikket på jagt efter en ny topchef, da den nuværende, Mads Nipper, fra 2021 skifter til en lignende stilling hos energiselskabet Ørsted.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141