23948sdkhjf

Underskriften er i hus - Elindco vinder ved Bjæverskov

Entreprenørfirmaet Elindco har sammen med Køge Kommune skrevet under på kontrakten for en omfattende renovering af Vemmedrupskolen. Jyllinge-firmaet vandt opgave efter EU-udbud og kan nu se frem til et samarbejde med kommunens rådgiver Kant Arkitekter om at skabe en moderne skolebygning, skriver Køge kommune på sin hjemmeside. 

Underskriften betyder, at der nu kan blive sat skub i den omfattende renovering af skolen, som næste år vil stå som nærmest ny. 

Renoveringen, der blev vedtaget på baggrund af omfattende skader fra skimmelsvamp, er så omfattende, at det reelt vil opfattes som en ny skole med nye lokaler, nye ovenlysvinduer, akustikdæmpende lofter og en faglig sammenhæng omkring lokalernes placering. Blandt andet bliver skolefritidsordningen (SFO) placeret i hjertet af skolen, så lokalerne kan udnyttes endnu bedre. Projektet cirka 6.200 kvm.

Første spadestik bliver til første hammerslag

Første del af arbejdet omfatter registrering af eksisterende forhold og etablering af byggeplads, samt nedgravning af elkabler, som forsyner pavillonskolen. Da byggepladsen bliver hele skolen med undtagelse af Hus 40, hvor eleverne skal til og fra, etableres en gangsluse dertil, så eleverne trygt kan gå mellem pavillonskolen og hus 40. 

Første spadestik – som vi her har omdøbt til første hammerslag, eftersom der jo allerede er bygget på grunden - sker på skolen de 9. oktober 2020. Skolen forventes at kunne slå dørene op efter efterårsferien 2021.  

Kant Arkitekter vandt i juli 2019 totalrådgivningen på skoleprojektet i samarbejde med Orbicon samt Kragh & Berglund.

Om økonomien har Køge kommune tidligere oplyst, at der er afsat 75 mio. kr. til selve skimmelrenoveringen, herunder skimmelsanering af bygningsdele og inventar, renovering af taget på hallen samt udskiftning af tag og tagkonstruktion på Klubben med mere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094