23948sdkhjf

Møller i Gribskov skal fremtidssikres

De gamle møller i Danmark har stor lokal og national betydning, fordi de fortæller om det førindustrielle landbrugsland Danmark var engang. Det fortæller Morten Ulrik Jørgensen, der er formand for udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi i Gribskov Kommune.

- De er jo historiske mindesmærker i landskabet, der fortæller en særlig historie om vores kultur. Det er både spændende for os, der bor her, for turister og så naturligvis kommende generationer, siger Morten Ulrik Jørgensen.

Gribskov Kommune har netop fået op til en million kroner af den filantropiske forening Realdania til restaureringen. Morten Ulrik Jørgensen siger:

- Det her er en rigtig god nyhed for hele Gribskov Kommune. Det giver os en endnu bedre mulighed for at restaurere møllerne og dermed sikre formidlingen af denne vigtige del af den danske kulturarv. 

Møllerne restaureres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Gribskov Kommune, og Museum Nordsjælland og de aktive møllelaug står for formidling af møllernes historie gennem aktiviteter og artikler.

Kommunen bidrager med 1,5 mio. kroner, LAG bidrager med omkring en halv mio. kroner og Realdania nu med op til 1 mio. kroner.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111