23948sdkhjf

79-årig fandt sit svendestykke i en genbrugscontainer

Den 79-årige pensionerede møbelsnedker Jens Kjeldgaard kunne knapt tro sine egne øjne, da han for nyligt nåede det bagerste af den genbrugscontainer, han var ved at tømme hos Kirkens Korshær i Fjerritslev.

Som frivillig i genbrugsbutikken havde han som så ofte før arbejdet sig igennem containeren med kasserede møbler, men da han nåede til det sidste, blev han mildt sagt overrasket.

Der - bagerst i containeren - stod den skænk, han skabte helt fra bunden, og som i slutningen af oktober 1961 gav ham svendebrevet som møbelsnedker efter læretiden hos den lille møbelfabrikant Jens Korsbæk i Gøttrup.

Det fortæller Nordjyske.

Med hjem uden beregning

I den første tid stod teak-skænken hos Jens Kjeldgaards kommende svigerforældre, men da han og hustruen Irene blev gift i 1963, flyttede den ind hos de to. Da ægteparret på et tidspunkt skulle have nye møbler, flyttede skænken så tilbage til svigerforældrene, og her blev den, til de i 2006 solgte deres hus.

– Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi skulle gøre ved møblet. Det endte med, at den unge mand, som købte mine svigerforældres hus, beholdt det. Han havde ikke så mange møbler, og han sagde, at hvis vi ikke ville have skænken, så ville han gerne, fortæller Jens Kjeldgaard.

Tidligere i år blev huset så endnu engang sat til salg.

– Og så vidste han jo nok heller ikke, hvad han skulle gøre ved den skænk, og så endte den altså lige pludselig nede i den container, vi har til at stå nede ved genbrugsbutikken. Den skulle jeg tømme en dag, og så stod den sgu der, fortæller den pensionerede møbelsnedker.

Jens Kjeldgaard tilbød på stedet Kirkens Korshær at betale det samme for møblet, som genbrugsbutikken ville sætte det til salg for. Men møbelsnedkeren, som gennem årene har lagt hundredvis af frivillige arbejdstimer i butikken, fik lov at få sit svendestykke uden beregning. Således er skænken nu, efter små 59 år og en god gang rengøring og oliebehandling, igen vendt hjem til Irene og Jens Kjeldgaard.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127