23948sdkhjf

MAN TGE 4x4 varianter op til 5,5 tons totalvægt

Som et supplement til de eksisterende TGE-modeller med firehjulstræk introducerer MAN Truck & Bus en ny version med 5,0 tons (Der kan nedvejes til 3.5 tons totalvægt og 3.5 tons trailerkapacitet) eller 5,5 tons tilladt totalvægt. MAN har etableret et samarbejde med den østrigske specialvirksomhed Oberaigner, og alle de nye modeller kan bestilles fra fabrikken.

MAN tilbyder således TGE firehjulstrukne køretøjer i intervallet fra 3,0 til 5,5 tons tilladt totalvægt, som alle kan opbygges individuelt efter kundernes behov. Det eksisterende program af lette firehjulstrukne modeller som chassis, kassevogn eller minibus suppleres nu med modeller på 5,0 til 5,5 tons, som MAN har udviklet sammen med det østrigske specialfirma Oberaigner. Typiske anvendelsesområder er bl.a. brandbiler og udrykningskøretøjer, kommunale transportopgaver, anlægskøretøjer eller terrængående mandskabsvogne.

Fælles for de nye modeller på 5,0 til 5,5 tons er permanent firehjulstræk med enkelreduktions-foraksel og en fordeler gearkasse, der sikrer belastningsafhængig fordeling af trækkraften mellem akslerne (Torsen-differentiale). Hvis grebet i underlaget skulle svigte på den ene aksel, tilføres der automatisk og uden forsinkelse mere moment til den anden aksel.

Flere valgmuligheder
Grundlaget for de konverterede versioner er standard TGE-kassevogne og TGE-chassiser med baghjulstræk, bagtøjsudveksling på 4,7:1, tvillinghjul samt den kraftigste 2,0-liters dieselmotor på 130 kW (177 hk) og et moment på 410 Nm. Der kan vælges mellem en seks-trins manuel gearkasse og en otte-trins automatgearkasse samt akselafstande på 3.640 eller 4.490 millimeter. TGE-kassevognene kan også leveres med super-single-dækmontering.

Konverteringen til firehjulstræk har ikke nødvendiggjort nogen forøgelse af højden, så indstigningshøjden forbliver uændret - et klart plus ved brug som ambulance eller minibus. Det er dog muligt som ekstraudstyr at få forøget højden med 30 millimeter for at få større frihøjde.

Nyttelasten bibeholdes også næsten fuldt ud, idet den ekstra vægt af firehjulstrækket kun er cirka 130 kg. Dermed har en 177 hk 5,5 tons TGE med kort førerhus og kort akselafstand til trods firehjulstrækket en imponerende nyttelast på omkring 3.370 kg.

Ekstra fremkommelighed
MANs danske varebilschef, Nicolai Sperling, er godt tilfreds med udsigten til at kunne levere endnu en stærk og professionel 4x4 løsning til de danske kunder.
- Vi vil gerne vise de danske varebilskunder at MAN er en stærk leverandør til det professionelle marked. Vi skal kunne give vores erhvervskunder præcis det, som de har brug for til at udføre deres erhverv. Til de af vores kunder, som har brug for ekstra fremkommelighed på byggepladsen, i skoven eller andre steder, hvor terrænet stiller krav om ekstra trækkraft, vil vi naturligvis gerne tilbyde vores assistance og knowhow

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109