23948sdkhjf

Installatører er stadig Corona-ramte

I både installations- og metalvirksomhederne er omsætningen fortsat mærket af nedgang.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser således , at 72 pct. af virksomhederne i metalindustrien, 69 pct. af elinstallatørerne og 50 pct. af vvs- og blikkenslagerforretningerne oplevede et fald i omsætningen den forgangne måned på grund af coronapandemien.
Og selvom der er fremgang at spore, er der indenfor hver branche stor forskel på, hvordan de enkelte virksomheder påvirkes.

Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse

- Nogen er helt sikkert ved at være trætte af corona-pandemien og al snakken, der følger med. Og flere virksomheder er da også nået dertil, hvor de ikke længere mærker det på omsætningen – især inden for vvs- og blikkenslagerbranchen. Alligevel mærker syv ud af ti stadig coronapandemien på omsætningen inden for elbranchen og metalindustrien, ligesom det er tilfældet for hver anden virksomhed i vvs-branchen. Så for rigtig mange er tingene altså endnu ikke vendt tilbage til ”de gode gamle dage” før coronapandemien, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Krisen har kostet
Cirka en måned efter nedlukningen var det 74 pct. af virksomhederne i metalindustrien, 77 pct. af el-installatørerne og 66 pct. af vvs- og blikkenslagervirksomhederne, der vurderede, at den forudgående måneds omsætning var lavere end normalt på grund af coronakrisen. Det er således især indenfor vvs- og blikkenslagerforretning, at flere har vristet sig fri af coronakrisen og genetableret hele deres normale omsætningsniveau.
- De økonomiske forudsigelserne viser en økonomi i et noget mere behersket tempo i dag, end før coronapandemien brød ud. Krisen har kostet, og mange virksomheder har tabt omsætning, der skal vindes ind igen. Så selvom de økonomiske nøgletal har pil opad i dag, opvejer det jo hverken det tabte fra foråret eller den omsætningsnedgang, der stadig er til stede i mange virksomheder, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

- Nu får danskerne mulighed for at få tre ugers feriepenge i hånden. Noget, der kan skubbe ekstra gang i renoveringer i de private hjem. Og der er helt klart virksomheder, som stadig ser langt efter nye kunder, hvor det vil falde på et tørt sted. Andre virksomheder gruer for, hvordan udviklingen går i udlandet, og deres eksportmuligheder, fremover. Mens andre igen er praktisk talt uberørte af situationen, siger Maria Schougaard Berntsen.
Netop udfordringerne med, hvordan Danmark og dansk erhvervsliv atter kommer op i gear, er da også hovedemnet, når Tekniq Arbejdsgiverne i dag (den 30. september) holder sin årsdag, som denne gang – på grund af coronasituationen – bliver virtuel.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281