23948sdkhjf

Kreditor-ja giver konkurstruet tømrerfirma håb

Golding Byg ApS i Moesby ved Pandrup ser ud til at afværge en truende konkurs.

Kreditorerne har i hvert fald givet et foreløbigt ja til en plan for rekonstruktion af det nordjyske tømrerfirma, skriver Nordjyske.dk

Rekonstruktør Hans Peter Storvang, partner i Hovmøller & Thorup, har fået kreditorernes ja til, at de får 35 procent af det beløb, Golding Byg skylder. Forslaget er dog ændret, så kreditorerne har udsigt til noget mindre, og det de tage endelig stilling til den 7. oktober i skifteretten i Hjørring

- Vi lagde oprindeligt ud med 35 pct. til kreditorerne, men ender med de 30. Vi har kigget på ordrebogen og fået udarbejdet nye budgetter, og på den baggrund mener vi, at en dividende på 30 er forsvarligt, siger Hans Peter Storvang til Nordjyske.dk.

Ejere stiller med egne midler

Firmaets ordrebog dækker lige nu 2020 og 2021. Men det forventede resultat for 2022 er behæftet med for stor usikkerhed. Derfor er dividenden i 2022 nedsat fra 15 til 10 pct. 

Dividenden falder i tre rater. 10 pct. udbetales i oktober 2020, 10 pct. der udbetales december 2021 og 10 pct., der udbetales december 2022. 

Som led i rekonstruktionsplanen bliver byggefirmaets økonomifunktion i form af en medarbejder til bogholderiet. Ligeledes er der tilknyttet en statsautoriseret revisor. 

Desuden har ejerne, Jens Christian Golding og hans søn Anders Christian Golding, stillet et ikke specificeret beløb rådighed for at sikre rekonstruktionen.

Mange grunde til økonomiske problemer 

Kurator har tidligere forklaret, at firmaets økonomiske problemerne dels hænger sammen med stor vækst, der pressede likviditeten og organisationen i takt med, at entrepriserne er blevet flere og større. Dels har firmaet ikke kunnet nok kvalificeret arbejdskraft til opgaverne. Derfor så Golding Byg signødsaget til at bruge underleverandører, hvilket åd indtjening på ordrerne, firmaet fik ind. 

De voldsomme regnmængder i efteråret og vinteren 2019 betød også ekstra omkostninger.  

Endelig kom Coronakrisen, som førte til udskudte ordrer hos det nordjyske byggefirma, som derfor sendte folk hjem. Fra april til slutningen af maj måtte Golding Byg sende 14 medarbejdere - ud af 32 - hjem på lønkompensation - og først i juni var de sidste vendt tilbage. Efter nedlukningen kom der så travlhed, der førte til yderligere brug af underentreprenører.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11