23948sdkhjf

Er du klædt på til projektstyring, mester?

KLUMME: MesterTidende skriver her - sammen med direktør Casper Hassø Nielsen, Minuba og partner i BDO, Frank Barrit - en klumme omkring virksomhedsdrift i håndværks- og servicevirksomheder.
Klummen giver håndværksmestre og andre selvstændige nye, friske indspark, inspiration og ideer til generel forbedret virksomhedsdrift. Klummen vil indeholde forskellige emner, der alle drejer rundt om begrebet virksomhedsdrift; hvordan forbedrer du din forretning.


Hvad er projektstyring? Det er forhåbentligt ikke den store overraskelse, at det handler om at styre et projekt eller en opgave. Det være en større eller en mindre opgave.

Projektstyring indebærer fokus, organisering, kontrol over timer, materialer og fakturering.

Den daglige drift anses ikke som et afgrænset projekt, men derimod som en kontinuerlig række af arbejdsopgaver. Nogle af elementerne ligner hinanden eller er ens, men i et projekt vil kompleksiteten ofte være større, ofte på grund af sagen og/eller beløbssummen eller lignende.

Et projekt er en unik opgave med en række af delelementer, som gerne skal gå op i en højere enhed. Det er tidsbegrænset. Det har altså et konkret starttidspunkt og et konkret sluttidspunkt. Begge tidspunkter er oftest forbundet med bøder eller erstatning, hvis de overskrides.

Rigtigt mange håndværkere tænker, at de er gode til at løse sager til tiden, og derfor tænker de, at det kan man da også lige gøre på de større projekter (sager).. STOOOOPPP!. Det må blive et klart NEJ!!! Herfra. 
Det største problem er den øgede kompleksitet fra små til større projekter/sager, herunder dokumentationskrav, del-aftaler undervejs i byggeriet og ekstra-arbejder, lovgivning (f.eks. AB18), etc.

Er du klædt på ?
Hvad gør du i dag? Anvender du digitale værktøjer i dag? Har du kompetencerne til at lede en byggeplads? Har du lyst til at tage ”slagsmålene” i forbindelse med projektmøderne – er du overhovedet klædt på til det?
Projektstyring er en styring af et projekter, eventuelt flere del-projekter, herunder alt fra økonomi og ressourcer til tidsplan, mandskab og kompetencer.
Der findes både små og store projekter, og har du med et større projekt at gøre, vil du have brug for en form for projektstyring, her kan det være en god ide at anvende digitale værktøjer til at skabe overblik, effektivitet og fremdrift samt økonomi i projektet.

Fokuser på ledelse, både af mandskab, men sandelig også af projektet, herunder leverandører, underleverandører, etc. Proaktivitet overfor alle involverede – så er du i førersædet. Hvis du alene reagerer, når andre kontakter dig, så risikerer du at blive kastet rundt – uden at have styring.

Husk også at fokusere på uddannelse af eller ansættelse af medarbejdere med de nødvendige kompetencer.
Du kommer til at sikre fremdriften på projektet grundet dit overblik, og med overblik kan du øge effektiviteten og sidste ende kan det være med til at sikre dig en højere likviditet – både på projektet og generelt i din forretning.

Hvis din konklusion er, at du eller en anden i din forretning ikke har kompetencerne til at drive et projekt af en vis størrelse, så lad for guds skyld være med at påtage jer det projekt og den opgave.. Sig nej tak

Artiklen er en del af temaet Casper&Frank.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078